În Duminica a 29-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, a Parohiei Arad-Centru, înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor slujitori, în prezenţa unui mare număr de credincioşi. Din sobor au făcut parte: Părintele Flavius Petcuț, protopopul Aradului, preotul pensionar Ștefan Dorin,  Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial și Arhid. Iov Orădan.
În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul a vorbit despre ,,Vindecare și mântuire” (pe baza citirilor scripturistice ale duminicii: Col. 1; Lc. 17), privind atât sufletul cât și trupul omenesc, ținând cumpăna dreaptă între rugăciunea de cerere și cea de mulțumire, dovedind astfel adevărata legătură cu Dumnezeu, credinciosul trebuind prin har, credință și fapte bune să răspundă la binefacerile primite.
În cadrul slujbei au fost înăl­țate rugăciuni de pomenire pentru Regele Mihai I al României, cu prilejul împlinirii a patruzeci de zile de la trecerea sa la cele veșnice și pentru poetul național Mihai Eminescu, întrucât s-a născut în ziua de 15 ianuarie 1850, iar datorită acestui fapt, această zi a fost declarată Ziua Națională a Culturii Române.
La încheierea slujbei, părintele Flavius Petcuţ, protopopul Aradului, a mulţumit Chiriarhului, în numele preoţilor şi credincioşilor parohiei, pentru bucuria duhovnicească prilejuită şi pentru permanenta grijă părintească pe care Înaltpreasfinţia Sa o poartă faţă de această frumoasă biserică arădeană.
Protos. Iustin Popovici

Recomandările redacției