Soarta Aeroportului a stârnit tensiuni în ultima ședință a CJA din acest an

0
292

sedintaSoarta Aeroportului a fost cea care a stârnit discuții tensionate în ultima ședință a Consiliului Județean din acest an. Deși pentru început, aleșii județeni au ascultat colinde cântate de un grup al Centrului Cultural Județean, mai apoi, în timpul ședinței, atmosfera a devenit ceva mai încordată. Chiar dacă, proiectul privind asocierea aeroportului cu o companie, pentru dezvoltarea activității a fost amânat pe motiv de nelămuriri din partea consilierilor, acesta a fost și cel care a dat curs schimburilor de replici între reprezentanții administrației.
Se pare că administrația a obosit să investească într-un aeroport care nu reușește să iasă la liman, nici chiar cu susținere financiară considerabilă pentru investiții de modernizare. Deși rezervați în declarații, reprezentanții Consiliului Județean au dat de înțeles că, proiectul privind parteneriatul cu o companie are la bază găsirea unor soluții prin care, aeroportul să își găsească susținere și din alte surse, decât din bugetul Consiliului Județean.
„Este vorba de o companie care dorește asocierea cu Aeroportul Arad, în vederea dezvoltării activității. Au fost nelămuriri între consilieri, pe care eu le înțeleg și de aceea, am amânat proiectul de mandatare a reprezentanților CJA în adunarea acționarilor, pentru demararea negocierilor, pentru o ședință următoare“, a spus președintele Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu. Acesta le-a mai spus consilierilor că va trebui luată o decizie în ceea ce privește aerogara arădeană, întrucât aceasta este susținută tot de administrație. „Propun să dăm Aeroportul municipalității, la domnul Falcă“, a spus ironic consilierul Gheorghe Sabău (USL), nu înainte de a preciza că nu înțelege de ce mai trebuie amânat proiectul privind demararea negocierilor de asociere cu compania de consultanță. „Eu sunt de acord, dar nu știu dacă acesta dorește“, i-a răspuns Nicolae Ioțcu. În acest schimb de replici a intervenit Adrian Țolea, vicepreședintele Consiliului Județean: „Nu vreți mai bine, domnule Sabău să trecem Aeroportul la Guvern?!“. În replică, Gheorghe Sabău i-a spus vicelui CJA că ar face bine să se ocupe de administrație și apoi de chestiuni personale și politice. „Ați face bine să veniți la ședințele Consiliului Județean și mai apoi să vorbiți. Știm noi de ce nu ați venit și cu ce vă ocupați. Mai lăsați chestiunile politice“, a spus Gheorghe Sabău.
Nicolae Ioțcu, președintele CJA a mai făcut câteva precizări în final: „Aeroportul din Arad, cu toate investițiile pe care le facem nu reușește altceva decât să ia subvenții de la Consiliul Județean pentru a-și plăti angajații. Dorim să dezvoltăm o activitate și trebuie să menționez că, prin acest proiect de hotărâre, Consiliul Județean și nici aeroportul nu aveau nicio obligație financiară. Era vorba doar de un mandat pentru reprezentarea în AGA pentru negocierea unei posibile asocieri.
Trebuie menționat că, în ianuarie 2014, aleşii judeţeni trebuie să aprobe mandatarea reprezentanţilor Consiliului Judeţean în Adunarea Generală a Acţionarilor Aeroportului Arad, pentru demararea negocierilor de către consiliul de administraţie al societăţii, în vederea realizării unei posibile forme de asociere cu compania care s-a arătat interesată de o asociere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.