Părinţii care au copiii înscrişi în grupa mare de grădiniţă vor opta, până la 31 martie, între a-şi înscrie copilul la grupa pregătitoare din şcoală sau a rămâne cu copilul la grădiniţă, tot în grupa pregătitoare, fără ca statul să îi mai forţeze să accepte o anumită decizie. În acest moment există câteva pro­bleme la grădiniţe, din punct de vedere logistic, pentru că nu toate sălile sunt pregătite corespunzător. Pentru a se rezolva această stitua­ţie, în următoarea perioadă se vor aloca fonduri suplimentare autorităţilor locale.
La prima vedere, se pare că majoritatea claselor pregătitoare din Arad vor rămâne în cadrul şcolilor, acolo unde s-au integrat destul de bine. „În cadrul şcolilor s-au făcut investiţii masive, iar clasele au fost echipate cu mobilier. Ar trebui ca aceste clase să rămână acolo unde sunt acum, iar numai unde sunt probleme să fie trecute la grădiniţe“, ne-a declarat prof. Dănuţ Ieneşescu, liderul Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad.
Totodată, nici directorii unităţilor de învăţământ în care s-au înfiinţat clasele pregătitoare, nu ar fi dispuşi să renunţe acum la ele. „Copiii s-au integrat foarte repede, sunt mult mai atenţi, mai disciplinaţi şi le prinde bine mediul şcolar. Din punctul meu de vedere, clasa pregătitoare trebuie să rămână în şcoli. O schimbare ar bulversa tot sistemul. Am adus special învăţători să predea în aceste clase. Ce vom face cu ei dacă ni se vor lua clasele? Încep din nou reducerile de personal?“, sus­ţine profesorul Eugen Bocăniciu, directorul Colegiului Naţional „Vasile Goldiş“.

Recomandările redacției