paulmascaSpectatorii meciului UTA – Lucea­fărul Oradea (scor 2-0) l-au fluierat la scenă deschisă pe portarul Dumitru Paul, când acesta a căzut şi a stat minute bune pe gazon după contactul fizic involuntar cu Sindou Dosso. Pro­babil, arădenii credeau că orădeanul trage de timp, dar nu a fost deloc aşa.
După ce a fost înlocuit cu Sălăjan, goal-keeperul „roş-albaştrilor” a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean Arad, de unde – însă – a fost externat după investigaţii superficiale.„Vom demara o anchetă internă luni, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Tot ceea ce știu este că atunci când a fost adus la Spitalul din Arad, starea sa nu era gravă. Din experiența mea de medic, vă pot spune că în astfel de cazuri ruptura se poate produce în doi timpi, iar pacientul se poate simți rău și la o lună de zile după eventualul accident. Cert este că hemoragia internă observată la Oradea și pentru care a fost operat, nu se declanșase la Arad. Altfel, fotbalistul nu mai trăia până vineri noaptea, când s-a intervenit chirurgical asupra sa”, ne-a mărturisit sâmbătă seara Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Județean Arad.
Paul s-a întors acasă cu restul delegaţiei orădene, însă în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a simţit rău şi a ajuns la Serviciul Urgenţe a Spitalului Judeţean al oraşului de pe Crişul Repede. Aici, i s-a descoperit un hematom pe rinichiul stâng, aşa că medicii au fost nevoiţi să intervină chirurgical şi să-i scoată organul. În prezent, portarul se află la terapie intensivă, dar când va părăsi spitalul, probabil, îşi va anunţa şi retragerea din activitate.
„Alb-roşii” sunt şocaţi de cele petrecute cu fotbalistul advers. „Nu pot să cred ce aud, îmi pare atât de rău pentru Paul. Îi urez multă sănătate, pentru că aceasta este cea mai importantă, dincolo de orice rezultate sau ambiţii sportive. Clubul UTA e alături de fotbalistul Luceafărului, regretăm enorm cele întâmplate”, a precizat Adrian Falub, antrenorul „textiliştilor”.
Dumitru Vlad Paul va împlini pe 18 mai 23 de ani şi a mai jucat la FC Bihor, ACU Arad, Ariesul Turda şi Unirea Floreşti. Cu echipa de juniori a FC Bihor a devenit campion naţional, iar în finala cu Steaua a apărat patru lovituri de departajare fiind comparat atunci cu Helmuth Duckadam. În anul 2007, când era junior la FC Bihor s-a ciocnit violent cu un atacant de la Bega Timisoara şi a fost nevoie de o operaţie pentru extirparea splinei care era ruptă în două.
Tot la Spitalul Județean din orașul nostru avea să ajungă după meci și utistul Adofo Godfred. Mijlocașul gha­nez a primit un bocanc în zona pieptului de la George Bogdan (fază la care oră­deanul a fost eliminat de pe teren), iar după ultimul fluier al arbitrului Dragoș Istrate a rămas și el prăbușit pe teren. Și pentru fotbalistul de culoare a intrat Ambulanța – de fapt ambele Ambulanțe – pe gazon, una dintre ele ducâdu-l în cele din urmă la Urgențe.

Recomandările redacției