Social-democraţii arădeni dezavuează candidatura lui Falcă şi delimitarea acestuia de Ioţcu

1
213

psd

În condiţiile în care actualul primar al Aradului, liberalul Gheorghe Falcă, şi-a anunţat intenţia fermă de a candida pentru un nou mandat în fruntea adnministraţiei municipale, şi dată fiind arestarea preventivă al liberalului Nicolae Ioţcu pentru luare de mită în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean, PSD Arad consideră că intenţiile edilului municipal „(…) sunt expresia lipsei de moralitate şi a eşecului modelului de politician pe care l-a impus în partidul pe care îl conduce”. „Gheorghe Falcă a ales un moment foarte prost pentru a anunţa că le cere arădenilor un nou mandat de primar. Practic, avem imaginea unui om care este gata să calce pe cadavre, pentru a-şi atinge interesele. Modul în care Gheorghe Falcă încearcă să se delimiteze de Nicolae Ioţcu este imoral şi bazat pe minciuni”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Arad conţinând declaraţii ale consilierului judeţean Florin Tripa.

Opiniile lui Florin Tripa şi ale PSD nu se potrivesc cu cele ale liderului liberal arădean nici în privinţa responsabilităţilor: „Potrivit lui Gheorghe Falcă responsabilitatea este individuală iar imaginea afectată este a… judeţului, doar PNL se pretinde în afara oricărei responsabilităţi! Or, este evident că în acest caz de corupţie este vorba despre un grup politic, nu despre un om! Nicolae Ioţcu a servit până în ultima zi interesele noului PNL, alocând banii publici în interesul acestui partid, pe criterii exclusiv politice. Mai mult, Nicolae Ioţcu este un apropiat al liderilor PNL, Predoiu şi Blaga, deci conectat puternic la viaţa de partid”, spune Florin Tripa.

Consilierul pesedist vede între cei doi liberali deosebiri de interese ireconciliabile, generatoare de dispute şi de rupturi şi asemănări pînă la identificare. „Cearta dintre Falcă şi Ioţcu nu a avut ca miză principii politice, ci disputarea unor sfere de influenţă. Ioţcu a ajuns să semene atât de mult cu Falcă încât au devenit incompatibili! De fapt, cariera politică a lui Ioţcu este legată de Falcă, primarul Aradului l-a promovat şi i-a servit ca model. Ca dovadă, modul în care Ioţcu a înţeles să administreze judeţul seamănă foarte bine cu modul în care Falcă înţelege să conducă municipiul”, scrie Florin Tripa, adăugând că amândoi, Falcă şi Ioţcu, „(…) au construit împreună un sistem politic bazat pe cumpărarea de influenţă în societate, pe care l-au folosit în interes personal şi de grup”.

Florin Tripa „vede” între cei doi liberali o afinitate atât de mare încât „Considerăm că eşecul lui Ioţcu este şi eşecul politic al modelului Falcă”.

Tripa afirmă că PSD aştepta ca Falcă să se retragă după „scandalul Ioţcu”, spre binele urbei. „În aceste condiţii, ne-am fi aşteptat că Gheorghe Falcă să facă un pas în spate, nicidecum să amestece delimitarea de Ioţcu şi anunţarea intenţiei de a candida pentru un nou mandat de primar. Aradul merită mai mult!”, afirmă Florin Tripa în încheierea declaraţiei de presă.

1 COMENTARIU

  1. PSDistii au luat termenul lui Igas (a dezavua) si i l-au aplicat la Falca:)) Iara o zice Falca cel viteaz, in paranoia lui, ca Igas comploteaza cu psdistii impotriva sa:)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.