soferPoliţiştii de frontieră au depistat un bărbat din judeţul Vrancea, care conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român Sorin R., în vârstă de 35 de ani din judeţul Vrancea, conducând un autoturism marca Fiat Stilo, înmatriculat în România. Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte documentele de identitate şi permisul de conducere.

Acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Italia, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului pentru verificări. În urma verificărilor, efectuate prin Centrul Comun de Contact Oradea, s-a stabilit că nu deţine un permis de conducere italian, iar documentul prezentat nu figurează în evidenţele autorităţilor italiene.

Din declaraţiile acestuia a rezultat faptul că acesta a obţinut permisul de conducere de la un cetăţean italian a cărei identitate nu o cunoaşte contra sumei de 500 euro. Bărbatul a recurs la această metodă deoarece nu avea permis de conducere obţinut legal. Având în vedere cele constatate, bărbatului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunile de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Recomandările redacției