Că Aradul pierde din ce în ce mai mult teren în fața Timișoarei se știe. O serie de instituții de importanță regională au fost pierdute în favoarea vecinilor de pe Bega, iar mai nou tot felul de firme și firmulițe din Timișoara câștigă la Arad contracte pe bandă rulantă. Fie că este vorba despre întreținerea spațiilor verzi, fie de colectarea gunoiului menajer, fie de efectuarea unor lucrări de construcții, timișorenii se simt ca acasă la Arad. Păcat însă că nu lucrează ca la ei acasă.
„Să se facă frizeri sau pantofari”
Astăzi ne vom referi la strada Voinicilor, care a fost reabilitată de PORR Construct Timișoara, o firmă care se ocupă acum și de regenerarea urbană a municipiului. Iar lucrările de pe Voinicilor, acolo unde liniile de tramvai se suprapun cu partea carosabilă par a fi făcute pur și simplu în bătaie de joc. Cratere de toate mărimile și toate formele au apărut lângă șine, de multe ori șoferii întrebându-se cu ce au greșit atunci când din cauza întunericului sau din alte motive simt că au scăpat o roată în „șanț”. Iar dacă groapa cu pricina este ceva mai adâncă, cum a fost una dintre cele care au fost astupate la ultima descindere a muncitorilor, avariile care pot apărea nu mai miră pe nimeni. „Domnule, e pur și simplu o badjocură. Dacă sunt în stare să facă o lucrare ca lumea, care să țină, să o facă, dacă nu, mai bine să se apuce de
altceva. Să se facă frizeri sau pantofari”, spune Nelu Petrescu, un șofer plin de năduf pe care l-am întâlnit în zonă. Un alt conducător auto susține că, mai ales seara, când se întoarce de la serviciu, circulă cu frica-n sân, având o mașină mai veche. „La câte taxe și impozite plătim, nu mi-am permis să-mi iau o mașină nouă. Circul cu ce am, un Matiz vechi. Acum, iarna, se întunecă devreme. Când trec pe aici, spre casă, după ora 17, e nebunie. Se circulă bară la bară, iar gropile care au apărut pe lângă șine nu se văd. Dacă nu sunt foarte atent, risc să îmi pierd o roată. Așa ceva nu se poate. Dacă faci reparații la drumuri și iei o căruță de bani, fă-le măcar ca lumea, nu îţi bate joc și de beneficiar, și de șoferi și de tine ca executant al lucrării”, este de părere Andrei P. „Calitatea lucrării lasă de dorit fără doar și poate, după cum lasă de dorit și alte drumuri din Arad. Noi ne rupem mașinile pe aici, iar constructorii care nu-și fac treaba iau salarii bune, în timp ce profitul firmelor este la fel de bun. De suferit au doar oamenii de rând”, susține Angela D., o șoferiță din municipiu.
Firmă premiată
După cum spuneam mai sus, firma care a reușit să nemulțumească multă lume după ce s-a ocupat de lucrarea de pe Voinicilor, a fost premiată cu un nou contract, fiind implicată într-un proiect de 50 de milioane de euro, ce presupune regenerarea urbană a spațiilor din zona blocurilor din Alfa, Faleza Mureș, Confecții, Micălaca, Vlaicu și centru, inclusiv zona protejată a municipiului. Sperăm că de data aceasta va face lucrări mai rezistente. Nu de alta, dar speranța moare ultima, nu-i așa?
Lucrarea este în garanție
În ceea ce-i privește, reprezentanții Primăriei susțin că reabilitarea străzii Voinicilor s-a finalizat acum doi ani, dar că lucrarea este încă în garanție. Din câte ne amintim însă reparațiile de pe Voinicilor au fost finalizate anul trecut, astfel încât asfaltul trebuia să fie acum impecabil.
„Lucrările de reabilitare a structurii rutiere adiacente liniilor de tramvai de pe strada Voinicilor s-au încheiat la finele lunii septembrie 2017, costul total ridicându-se la 420.000 lei (inclusiv TVA). Întrucât lucrarea este în perioada de garanţie, constructorul va remedia defecţiunile apărute pe cheltuiala sa. Repa­- raţiile vor fi făcute atunci când condiţiile meteo vor permite acest lucru”, sus­ține Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

  • Stelian Popescu spune:

    Privitor la întreținerea spațiilor verzi de către firma timișoreană,în zona parcului Europa-parcul Aventura Voinicilor,pot afirma cu certitudine că firma respectivă căreia nu-i cunosc numele,își face datoria cu prisosință,întreținând zona corespunzător,indiferent de anotimp,spre deosebire de alte firme arădene care au lucrat prin zonă, acestea nefăcându-și datoria plătiți fiind de către noi cetățenii.Așa că până una alta,felicitări acestei firme din Timișoara.

  • aradean spune:

    Este intr-adevar o lucrare de cacao, 3 gropite langa sinele de Tramvai. Da Palcu noul vostru patron cate lucrari de cacao a facut?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției