Șoferi „sănătoși“, amendați pentru că au parcat pe locurile de handicapați

0
1423

În urma unei sesizări telefonice primite la dispeceratul DGPLA, polițiștii locali cu atribuții de circulație au procedat la identificarea unor conducători auto care staționează neregulamentar pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități amenajate în parcarea unui magazin specializat în desfacerea materialelor de construcții. La momentul verificării, aproape toate spațiile de parcare respective erau ocupate de autoturisme utilizate de persoane care nu aparțineau acestei categorii.
În arealul respectiv, aglomerația permanentă este invocată pentru ocuparea abuzivă sistematică a locurilor de parcare din categoria sus menționată. De altfel, chiar și echipajul sosit la fața locului a întâmpinat dificultăți în a se poziționa în imediata vecinătate a grupului de automobile deținute de contraveninenți și a gestiona această situație fără a bloca accesul altor clienți în zona comercială. La finalul unei acțiuni scurte, care se va repeta și în alte centre comerciale, au fost aplicate zece amenzi, în valoare de 20.000 lei, conducătorilor auto identificați.
„Poliția locală din Arad se implică sistematic în aplicarea legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, atât datorită prezenței unei populații semnificative din această categorie, cât și din cauza existenței, în orașul nostru, a unuia dintre cele mai ridicate niveluri de motorizare din România. Această realitate, coroborată cu nivelul redus de empatie manifestat de unii șoferi, determină o incidență ridicată a situațiilor în care persoanele cu handicap sunt nevoite să parcurgă, pietonal sau asistat, mari distanțe între zonele unde descind din autovehicule și locațiile unde au probleme de rezolvat“, ne-a declarat Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Poliției locale Arad. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.