Șoferii arădeni își fac propriile reguli în trafic cu butonul „magic” pentru avarie

0
482

Circulația pe drumurile publice, pentru unii, este o adevărată provocare. Mai exact, se provoacă pe ei înșiși să vadă la cât de multe infracțiuni rutiere fac față și peste câte pot trece neobservați.
Regulile de circulație au devenit ceva uimitor atunci când sunt respectate pentru că încălcarea lor este un obicei pe care arădenii îl au și din care au făcut o normalitate.
Acum că a venit sezonul rece și drift-urile sunt din nou la modă ne așteptăm să le vedem aproape peste tot unde se găsește un loc cu benzile de circulație libere. Cel puțin o persoană a apărut deja în mediul online făcând întoarceri periculoase cu mașina, în zona mall-ului.
Desigur, nici celelalte încălcări ale regulilor de circulație nu lipsesc. Șoferii depășesc pe linie continuă și nu văd nimic greșit în asta pentru că au pornit semnalele luminoase ale avariilor. Alții se încadrează pe contrasens la semafoare ca să ajungă în față, alții uită de semnalizare sau de culoarea roșie a semaforului ori de semnificațiile indicatoarelor.
Pe lângă aceștia, care de multe ori scapă, avem și vitezomanii care sunt prinși zilnic pe șoselele din Arad și polițiștii au grijă să îi descurajeze cu o amendă sau cu luarea carnetului de conducere.
Zilnic se întâmplă astfel de lucruri prin Arad și cei mai mulți dintre ei nu simt că fac ceva greșit, de multe ori ajungându-se astfel la conflicte în trafic ce nu duc oricum niciunde.
Din nefericire, toate acestea țin de fiecare șofer în parte și sunt prea puțini cei care chiar pot fi luați la răspundere, puține fiind cazurile în care echipajele de poliție sunt exact acolo unde șoferul nemanierat își face de cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.