Șoferii care vor să revoluționeze Franța pe Facebook, dar s-au încuiat în cabine când soția colegului lor le cerșea ajutorul

0
599

Toată lumea îl plânge pe Mihai, șoferul de doar 38 de ani care și-a găsit sfârșitul ca un câine, fiind înjunghiat într-o parcare din Franța. Bărbatul, șofer de TIR, era împreună cu soția sa în cabină, fiind parcați undeva la marginea unui drum din Franța. Era o parcare specială pentru astfel de autovehicole, deci nu erau singurii parcați acolo. Fiind noapte și dorind să se culce, bărbatul a coborât din cabină pentru a merge înainte la toaletă. În timp ce se îndrepta spre grupul sanitar, Mihai a auzit niște zgomote ciudate care veneau dinspre spatele TIR-ului său. A mers imediat să verifice, însă a dat peste niște hoți care se chinuiau să îi taie prelata la TIR și care în momentul în care Mihai a dat peste ei s-au speriat și de groază l-au înjunghiat mortal. Soția sa, bănuind ce se petrece afară, a coborât într-un suflet, și văzându-și soțul fără suflare într-o baltă de sânge, a cerut ajutorul celorlalți TIR-iști care se aflau parcați acolo. Pe rând, însă fiecare șofer care se afla în acea parcare s-a încuiat în cabină și s-a făcut că nu aude strigătul de disperare al femeii. Un singur șofer a deschis cabina și a încercat să facă ceva. El a și fost acela care a sunat la numărul de urgență și care a povestit despre atitudinea celorlalți șoferi.

După uciderea lui Mihai, în rândul șoferilor de TIR s-a creat o adevărată revoluție… online! Toți sunt tari pe rețelele de socializare, sunt puternici și cu atitudine. Nervoși, iritați, se simt neîndreptățiți și vor să dărâme sisteme, ei, cei care nu au fost în stare să deschidă o portieră. Vor să revoluționeze Occidentul, să dea o lecție Franței.

Au toată dreptatea de partea lor, nu încape nicio îndoială, în cazul lui Mihai salvarea a sosit după o oră și jumătate. Dar cei care acum se luptă online, din spatele monitorului, cu Franța, de ce nu au ieșit să încerce măcar să își salveze colegul? Femeia a bătut disperată la toate cabinele camioanelor, cerșind ajutor. Din mâinile ei picurau stropii de sânge ai soțului ei, care era întins fără suflare câțiva metri mai încolo, pe asfalt. Ce au făcut șoferii? S-au încuiat în cabine!

Nu vreau să fac eu acum pe eroul sau pe marele judecător. O fac tot din spatele unui monitor. Nu vreau să judec fără să știu ce aș fi făcut eu în acele momente. Mi-e ușor să scriu dintr-un fotoliu, cu o țigară printre degete și sorbind dintr-o Cola, că aș fi sărit din mașină și aș fi înfruntat un eventual pericol. Aș vrea să cred însă că nu mi-ar fi fost greață de mine însumi și că nu m-aș fi închis într-o cabină, când o femeie, plină de sângele soțului ei îmi cerșește ajutorul. Iar apoi să fac pe eroul pe facebook.

Asta nu înseamnă că nu există și oameni cu atitudine printre șoferi. Chiar cel, singurul, care a sărit în ajutorul femeii și a sunat la numărul de urgență. Exemple de oameni curajoși, care nu sunt indiferenți la necazul celui de lângă ei mai sunt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.