În dimineața zilei de 4 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Arad au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a oboselii la volan pe Drumul Național 7, tronsonul Arad-Nădlac.

Având în vedere faptul că în această perioadă traficul rutier a crescut, județul nostru fiind tranzitat și de vehicule ale cetățenilor ucrainieni, polițiștii arădeni au desfășurat o acțiune preventivă pentru combaterea oboselii la volan.

Agenții au oprit în trafic vehicule care parcurg o distanță considerabilă, ocazie cu care au oferit conducătorilor auto, dar și pasagerilor, cafea și sfaturi preventive.

Astfel, polițiștii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să efectueze pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și sa respecte regulile de circulație.

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere”, a declarat Livia Pescar, purtătorul de cuvânt IPJ Arad.

Recomandările redacției