Tot mai multe accidente se produc din cauza autovehicule lor care circulă pe șosele neechipate pentru iarnă. Astfel, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timișoara îndeamnă șoferii să circule cu mașini echipate adecvat, dar și să adapteze viteza la condițiile de drum.

În ultima perioadă, au avut loc mai multe evenimente rutiere în care au fost implicate autovehicule care nu sunt dotate cu anvelope adaptate condițiilor de iarnă. Este vorba, în special, de autovehicule grele, multe dintre acestea aflate în tranzit pe teritoriul României.

Facem apel la toți conducătorii auto să conștientizeze pericolul la care se expun și la care îi expun și pe ceilalți participanți la trafic în cazul în care decid să plece la drum cu autovehiculele nepregătite corespunzător.

Utilajele #CNAIR patrulează permanent pentru a menține carosabilul practicabil, iar lipsa zăpezii de pe partea carosabilă poate crea unor conducători auto falsa senzație că pot circula cu viteze mari.

În aceste condiții, lipsa unor anvelope adecvate și viteza neadaptată, sporesc riscul producerii unor accidente grave sau foarte grave. În plus, blocarea unor sectoare de drum de către autovehiculele grele intrate în coliziune sau în derapaj îngreunează sau chiar întrerupe accesul utilajelor de deszăpezire aflate în zonă, transmit cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timișoara.

Recomandările redacției