Şoferul care a agresat doi poliţişti, în arest la domiciliu

0
211

sofer

Magistraţii Tribunalului Arad au acceptat cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, în cazul bărbatului de 62 de ani, care a agresat doi poliţişti, în data de 28.06.2015. Unul dintre  agenţii de la Rutieră a fost lovit cu picorul în burtă, iar celălalt a fost muşcat de mână.

„În baza art. 205 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de inculpatul Rădulescu Gheorghe împotriva încheierii nr.499 din Camera de Consiliu din 6 august 2015 a judecătorului de Cameră Preliminară din cadrul Judecătoriei Arad, pe care o desfiinţează şi rejudecând: În baza art. 242 alin.2 Cod procedură penală admite cererea formulată de inculpat şi dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu a inculpatului Rădulescu Gheorghe.În baza art. 221 alin.2 Cod procedură penală inculpatul are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoanele vătămate F. A. G. şi I. D.. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 221 alin.4 Cod procedură penală privind încălcarea cu rea credinţă a obligaţiilor ce îi revin, situaţie în care măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”.

Reamintim că, cei doi agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier Arad au fost agresaţi fizic de bărbatul, pe care l-au urmărit pe mai multe străzi din Arad, deoarece a refuzat să oprească la semnalele acestora. Totul s-a petrecut în data de 28.06.2015, când pe parcursul unei acţiuni în trafic a poliţiştilor, şoferul a fost depistat pe Calea Victoriei, deplasându-se cu o viteză de aproximativ 80 km/oră. După o urmărire ca-n filme pe mai multe străzi din municipiu, şoferul a oprit în faţa unei case, unde a coborât din maşină şi s-a îndreptat spre portbagaj de unde a vrut să scoată un anume obiect, moment în care poliţiştii au încercat să-l imobilizeze. Şoferul s-a întors şi l-a lovit pe primul poliţist în plex, iar pe al doilea l-a muşcat de mână. „Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual, a relevat faptul că, în data de 28.06.2015, în jurul orelor 12:00, agenţii de poliţie judiciară F.A şi I.D din cadrul Biroului Rutier Arad, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au fost agresaţi fizic pe strada Tribun Andreica din municipiul Arad, în timpul procedurii de imobilizare a inculpatului Gheorghe Rădulescu, procedeu la care au recurs întrucât inculpatul a încercat să se sustragă legitimării acestora prin fugă. Anterior acestui moment inculpatul a fost urmărit de cei doi agenţi, cu autoturismul din dotare, pe mai multe străzi din oraş întrucât nu a oprit la semnalul regulamentar al acestora, urmare a faptului că a fost depistat în trafic, cu ajutorul aparatului radar, conducând un autoturism de teren Grand Cherokee, pe Bulevardul Calea Victoriei din Municipiul Arad, cu o viteză peste limita legală, respectiv 77 km/h. În urma violenţelor la care au fost supuşi, cei doi agenţi au suferit leziuni a căror vindecare necesită un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.