După ce a fost prins la graniță în timp ce încerca să aducă ilegal în țară un TIR plin cu țigări, conducătorul auto a fost dus în fața magistaților.

Cazul nu a trecut deloc cu vederea, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad – I.T.P.F Oradea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Arad, au continuat cercetările în cazul automarfarului încărcat cu ţigări de contrabandă, ce urmau să fie introduse ilegal în ţară.

Astfel, mierucri, 25 septembrie 2019, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Arad. Aceasta se referă la un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele şoferului mijlocului de transport.

Reamintim că, bărbatul în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Arad, a fost depistat marți, 24 septembrie 2019, de către poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nădlac II, la volanul unui automarfar încărcat cu 440.000 de pachete cu ţigări, netimbrate, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, care au fost ulterior confiscate.

În primă instanță s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. În momentul de față, după ce au fost făcute unele cercetări, bărbatul a fost arestat deocamdată pentru 30 de zile.

Recomandările redacției