sofian popaPuștiul face judo la LPS Arad de când avea 6 ani, pregătit fiind de profesorul Mihai Telechi, mereu dornic să lanseze un talent în lumea sportului de pe tatami.
Sofian Popa e proaspăt campion național la categoria U-11 (50 de kilograme), câștigând titlul în întrecerea desfășurată la Techirghiol. Tânărul sportiv al LPS-ului și-a dublat astfel performanța reușită anul trecut la Bistrița, atunci concurând la 46 de kilograme.
Cele două titluri reprezintă cele mai bune rezultate ale sale, Sofian mai având la activ mai multe concursuri cu caracter internațional și local. Iar triumful de la Techirghiol are un plus, fiind dobândit la o categorie superioară de vârstă. „Rezultatele de până acum, tenacitatea și perseverența la antrenamente ne fac să întrevedem că vom avea, peste câțiva ani, un nou campion de excepție la judo-seniori. Pe lîngă activitatea sportivă, are rezultate meritorii și la învățătură, fiind elev în clasa a-IV-a la școala din Chesinț”, spun diriguitorii tânărului campion.

Recomandările redacției