Șoim dresat, în valoare de zeci de mii de euro, capturat la Vinga

0
698

Apariție inedită în județul nostru, un șoim dresat pentru vânătoare, în valoare de zeci de mii de euro a fost capturat la Vinga, conform everydaynews.ro. O femeie din localitatea Vinga s-a trezit în curtea casei cu o pasăre imensă dotată ca pentru război, conform sursei citate.

Șoimul nostru, a cărui valoare e estimată la câteva zeci de mii de euro, a fost prins (fiind blând și obișnuit cu omul) și băgat într-un coteț, femeia contactând autoritățile în vederea identificării proprietarului.

Pasărea a fost preluată de specialiști, în condiții de siguranță, ulterior fiind transportată la Arad, la Clinica de Animale Mici de la intersecția străzilor Andrei Șaguna și Octavian Goga, pentru un control de specialitate. După ce a consultat-o și a văzut că este bine, medicul veterinar Silviu Radu a fost de acord să o găzduiască în cele mai bune condiții și sub supraveghere medicală până când i se va găsi proprietarul.

A urmat apoi un anunț însoțit de fotografii ale șoimului, anunț diseminat inclusiv în rândul celor care practică șoimăritul (activitate în curs de reglementare în România), totul în vederea găsirii proprietarului. Grație implicării tuturor, a fost găsit și proprietarul, un cetățean slovac care achiziționase pasărea din Portugalia. Acesta a făcut dovada proprietății cu acte în regulă, a dovedit că știa seria de pe inelul șoimului și de pe dispozitivul localizator și a transmis la Arad inclusiv imagini cu pasărea pe când se afla în posesia sa.

Ulterior, la sfârșitul săptămânii trecute, la Arad a sosit un trimis al slovacului, care a adus cu el actele originale de proprietate asupra șoimului, a semnat procesul verbal de preluare a păsării și a luat-o pentru a o duce stăpânului său., conform everydaynews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.