hernandezRecent, echipa timișeană Millenium Giarmata a dezvăluit că a fost invitată de Federația Română de Fotbal să joace în liga secundă, eșalon tot mai diluat în ultimii ani din cauza numărului tot mai redus de grupări care duc întrecerea până la capăt.
Dar cei de la Giarmata nu sunt singurii care ar putea face pasul mai sus! Echipa arădeană Șoimii Pâncota se numără și ea printre cele care și-au manifestat intenția să joace la nivelul eșa­lonului secund, probându-și dorin­ța prin îndeplinirea criteriilor impuse. Și a anunțat la Casa Fotbalului că e dispusă să-și încerce șansa la treapta superioară. „După 5 august, când are loc Biroul Executiv la FRF și se trag la sorți seriile, vom ști mai multe. Într-adevăr, am făcut un demers către Federația Română de Fotbal pentru a juca în liga a doua, sperăm că i se va da curs. Nu pot deocamdată să spun mai mult”, a dezvăluit Pavel Piroș, președintele trupei din Pîncota.
Marele transfer al verii la Pâncota e, fără îndoială, Adi Rusu, fostul utist care a fost convins de Piroș să devină „Șoim” în urmă cu o lună. Lângă Rusu, folosit în această seară mijlocaș la închidere de Dan Cuedan, la Pâncota au sosit și experimentații Pașcalău și Nădăban, plus juniorii utiști Gavriș și Bulza, dar și alți doi din aceeași categorie de la Liberty Salonta, Dragoș și Dumitrescu.
Noutatea de ultimă oră a alb-negrilor o reprezintă însă un mijlocaș spaniol de 20 ani! Șoimii Pâncota l-a înregimentat, ieri, pe Manu Hernandez, un fotbalist polivalent care a trecut pe la echipele tinere ale celor de la Hercu­les Alicante sau Villareal. „L-am adus cu mari sacrificii. E îndrăgostit de minge, trebuie, din ce am discutat cu profesorul Cuedan, să lucrăm la partea fizică. Eu sunt mulțumit de ce am văzut. Va fi un jucător din categoria Under 21 care poate să facă diferența”, l-a caracterizat Piroș pe Hernandez, care poate juca pe ambele benzi, atât la mijloc cât și în defensivă.
Încă doi atacanți mai sosesc în probe la clubul din Podgorie, care speră într-un răspuns favorabil de la FRF cu privire la solicitarea de a juca în liga secundă.

Recomandările redacției