cuepiros pincotaCel mai bine clasat club arădean va începe oficial noua stagiune luni, 14 iulie. Dan Cuedan, reconfirmat pe banca Șoimilor Pâncota, va conduce primul antrenament având lotul schițat în proporție de 80-90%. Președintele Pavel Piroș s-a mișcat repede și, pe lângă prelungirile contractelor mai vechilor componenți, și-a asigurat serviciile a șapte fotbaliști și e la un pas și de talentatul portar Alexandru Mitrea. Tot bossul pâncotanilor a vorbit și despre noutățile din stafful administrativ, despre ultimele lucrări la stadion, dar l-a atacat destul de dur și pe Aurel Brașoveanu, cel care își asumă conducerea Ligii Profesioniste pentru grupările de liga secundă.
Rad, Vuin, Lung și Bebe Mitu, noutățile din staff
Începând din acest sezon, Pavel Piroș va avea un consilier pe probleme fotbalistice, nimeni altul decât secretarul Asociației Județene de Fotbal. „Fiindcă am de condus și o societate comercială, care – practic – produce bani pentru fotbal și nu invers, am crezut de cuviință să iau lângă mine un om profesionist în care am mare încredere. Vasile Rad va fi noul meu consilier”, a anunțat Piroș, care a confirmat și cooptarea în staff și al fostului doctor al FC UTA SA: „De tot ce înseamnă medicamentație, alimentație, vitamine și restul se va ocupa medicul Florin Voin”. Totodată, antrenorul Dan Cuedan va avea din această stagiune noi două ajutoare din rândul fotbaliștilor. „Lui Cristi Irimia, care se ocupă în continuare de portari, li se alătură Remus Lung și Bebe Mitu. Ei vor fi secunzii mei în încercarea de a face o echipă competitivă în Liga a II-a”, afirmă tehnicianul.
Opt „divorțuri”, șapte
achiziții certe
Înainte de a anunța numele noi din lot, Pavel Piroș a ținut să-i reamin­tească pe fotbaliștii la care s-a renunțat pe parcursul stagiunii trecute. Aceștia sunt: Gado, Nădăban, Robert Dumitru, Pop, Stanciu, Hosu, Gravriș și Brozbic și asta pentru că: „Nu au mai corespuns pretențiilor noastre fotbalistice și chiar caracteriale la unii”. Imediat, președintele „șoimilor” a trecut la cei care au semnat contracte pentru Liga a 2-a. „Cosmin Crușoveanu, care va veni la Arad de abia mâine de la București, Gabriel Siminic, Petrică Huțanu, Flavius Băd, Flavius Cuedan, Norbert Polgar și Alexandru Sălăjan sunt noile noastre achiziții. Nu vă ascund nici faptul că suntem în tratative avansate și pentru transferul portarului Mitre, cum, probabil, vor mai veni Suciu, de la Viitorul Constanţa, care ar acoperi postul de mijlocaş ofensiv sub 21 de ani şi încă un copil de 17 ani din Pîncota. Mai suntem în discuţii cu doi jucători, să vedem ce putem concretiza. Ar putea fi Diarra, ori fratele lui Mansour (n. a. Ousmane Gueye), aflat în aceste zile în Arad. Mai suntem interesaţi şi de un jucător de la Dinamo, dar deocamdată vă prezentăm jucătorii cu care ne-am înţeles”, a explicat Piroș.
„Caracterele fac diferența”
Referindu-se la calitatea fotbalistică, dar mai ales morală fotbaliștilor din lot, inclusiv a noilor sosiți, Pavel Piroș a adăugat: „Nu ne-am făcut un scop din asta, dar constat şi eu că am repatriat foşti jucători din familia Aradului, care ne pot ajuta în Liga a II-a. Pâncota a ajuns la acest nivel doar pentru că am fost uniţi, am fost o familie, iar caracterele au făcut diferenţa. Io îmi dau tot sufletul pentru acest club, dar în momentul în care simt că valorile noastre nu sunt respectate, nu țin cont de nimic și tai în carne vie. Vrem să ne menţinem în Liga a II-a, vom vedea unde dacă ne vom clasa în partea superioară sau în cea inferioară a clasamentului”. „Când mi-am pus semnătura pe contract nu am condiţionat cu anu­mite transferuri, am o relaţie des­chisă şi sinceră cu preşedintele Piroş, cu care discutăm deschis orice subiect. Va fi greu în Liga a II-a, asta e clar, dar de aceea am vrut să aducem jucători cu experienţă, care au meciuri în picioare la acest nivel şi care au confirmat pe unde au jucat, i-am urmărit pe majoritatea dintre ei”, a completat Dan Cuedan.
Foc și pară pe Brașoveanu
Chiar dacă agreează ideea LPF2, președintele Pâncotei nu este de acord cu cel care își asumă acest proiect și mai ales cu maniera în care acesta i-a tratat pe conducătorii formațiilor care au participat la recentele ședințe de la Brașov și București. „Ne-au purtat acolo pe cheltuiala noastră, fără a se rezolva ceva concret. Președintele Burleanu nici nu a venit să se întâlnească cu conducătorii, a trebuit să meargă ei la hotelul președintelui FRF. Vă dați seama cât suntem de respecatați. Prea puțin îl interesează pe Brașoveanu de soarta noastră, de cum ne facem noi bugetele, cum atragem bani la cluburi. În plus de asta, nu știm nici acum sigur câte echipe vor fi în serie, care sunt ele, câte retrogradează. Este inadmisibil așa ceva. Mă bate gândul și vorbesc serios să candidez eu președinte la Liga
a II-a”, a punctat Pavel Piroș.
Sediu la Vladimirescu,
antrenamente pe „CPL”,
stadion de 1.500 de locuri
Trecând la baza materială, pâncotanii susțin că lucrările la stadionul din Pâncota sunt în grafic și chiar se apropie de final. „Avem deja 1.200 de locuri pe scaune, am pus la punct şi automatizarea sistemului de irigare a terenului, vestiarele şi turnurile pentru televiziune sunt ok, până în 30 iulie estimez că lucrările vor fi finalizate”, a punctat Piroș, care a anunțat și prețurile abonamentelor la meciurile de acasă ale „șoimilor” valabile pe tot anul competițional: 300 de lei la peluză, 500 de lei la tribună și 1.000 de lei la VIP, cu mențiunea că acestea din urmă s-ar fi epuizat deja. Până vor putea intra din nou pe arena din Pâncota, echipa lui Cuedan se va pregăti la Arad, pe arena „CPL” din Grădiște, în timp ce clu­bul
va avea un sediu nou-nouț la Vla­dimirescu. Acolo vor fi organizate evenimentele legate de club, inclusiv cele două conferințe de presă lunare. Tot Piroș a mai dezvăluit și faptul că meciurile pâncotanilor în noul sezon ar putea fi văzute și pe micul ecran, pe TVR și Digi Sport, însă contractul colectiv al divizionarelor secunde cu respectivele posturi TV nu au fost semnate încă.
Buget de 16 miliarde
Președintele Pavel Piroș a dat dovadă de transparență totală, anunțând inclusiv bugetul pe anul competițional 2014-2015. „Sperăm să ne încadrăm în 16 miliarde, dacă nu, îl vom suplimenta. Oricum, îi mulțumesc Primăriei din Pâncota, respectiv domnului Retter pentru ajutorul necondi­ționat pe care ni l-a dat din nou. În plus de asta, am depus un proiect la Consiliul Județean, pe care sperăm să-l câștigăm asemenea altor cluburi sportive din Arad”, a recunoscut șeful „șoimilor”. Mențio­nând data reunirii lotului (luni, 14 iulie), dar și locația cantonamentelor (Academia din Gyula și Arieșeni), Dan Cuedan a concluzionat următoarele: „Am fost şi îmi place să cred că vom rămâne o echipă apreciată în Arad, faptul că suntem cea mai bine clasată nu pune neapărat o presiune pe umerii noştri, e o plăcere să ştim că reprezentăm judeţul în Liga a II-a”, a mai spus Cuedan.

Recomandările redacției