Luni, 12 noiembrie, într-o atmosferă caldă, de sărbătoare, Asociația Social Activ împreună cu tineri voluntari și cadre didactice, au inaugurat cel de-al doilea Centru Socio-Educațional-Terapeutic din mediul rural, într-o casă veche de 70 de ani din comuna Cărand, județul Arad.
Casa bătrânească a fost donată asociației de familia unuia dintre membrii fondatori ai ASA (Asociația Social Activ) și a fost reabilitată în mod tradițional pentru a servi copiilor și oamenilor în nevoie.
„Centrul le oferă copiilor și tinerilor un mediu în care siguranța, încurajarea exprimării creative, confortul emoțional și dezvoltarea lor armonioasă sunt primordiale. Am ales ca loc de inaugurare casa veche de 70 de ani deoarece ținem foarte mult la tradiție și ne dorim să le implementăm și copiilor această dragoste. Este un spațiu care va deveni pas cu pas un loc extraordinar pentru toți cei care doresc să îi treacă pragul. Totodată, copiii au avut ocazia să lucreze în echipă la renovarea casei, învățând că orice lucru trebuie obținut prin eforturile lor proprii. Sunt bineveniți copii, tineri și adulți indiferent de statutul social sau material, nivel educațional sau religie” a menționat Dana Stepan, președinta ASA.
Copiii participanți au pictat tablouri, s-au jucat, au citit sub nucul din grădină, au făcut paint-ball pe una din fațadele casei, iar la final, toți invitații au servit prăjituri, fructe și limonadă. Seara
s-a lăsat, armonioasă, la căldura unui foc de tabără, în fața căruia copiii au cântat la instrumente muzicale.
Centrul va funcționa patru zile pe săptămână (luni, miercuri, joi și vineri) după ora de prânz, la finalul cursurilor școlare.
Primul Centru Socio-Educațional-Terapeutic a fost inaugurat în anul 2016, în Aldești în cadrul căruia se desfășoară activități de recuperare școlară, dezvoltare personală și activități de dezvoltare a vieții independente.
ASA este un ONG care lucrează în comunitatea rurală și are ca obiectiv inițierea și realizarea activităților socio-edu­cativ-cultural-comunitare, care contribuie la dezvoltarea societății civile și creșterea nivelului de trai pentru cei care beneficează de serviciile oferite de asociație.
Serbarea de inaugurare a fost organizată de centrul ASA, cu ajutor primit din partea primăriei și bisericii ortodoxe din Cărand și a primăriei din Buteni, voluntarilor și a tuturor celor care s-au implicat și cărora, Dana Stepan, pre­ședinta asociației le adresea­ză mulțumiri.
Daniela Onaga

Recomandările redacției