Peste 1.400 de oferte de muncă peste graniță au fost puse la bătaie prin rețeaua de ocupare Eures, a Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Arad. Reprezentanții instituției anunță că șomerii arădeni au la dispoziție o serie de oferte de angajare peste hotare, în diverse domenii. Rețeaua EURES a fost creată în scopul facilitării liberei circulații a forței de muncă în cadrul spatiului european și reprezintă colaborarea între serviciile publice de recrutare din statele membre și sindicatele, organizațiile patronale și alți actori implicți pe piata muncii. „Rețeaua EURES Romania (www.eures.anofm.ro) gestionează peste 1.400 locuri de muncă vacante, în mai multe domenii de activitate: transport internațional, medical, IT, construcții, agricultură, în următoarele meserii: ingineri software Java, Analist AX , asistenți medicali, mecanici auto, șoferi, tâmplari, zidari, montator structuri din oțel, sudori, muncitori necalificați în agricultură. Țările care oferă aceste locuri de muncă sunt: Danemarca, Spania, Olanda, Marea Britanie, Malta, Germania, Norvegia, Slovenia și altele. Serviciile oferite persoanelor interesate sunt gratuite”, susține Mihaela Jude, inspector superior al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Arad.
Rețeaua Eures asigură asistență pentru persoanele care doresc să își găsească un serviciu în țările member U.E și poate fi accesată la adresele: www.eures.anofm.ro şi www.eures.europa.eu .
Persoanele interesate din județul Arad pot obține informații suplimentare la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad din strada Călugareni, sau la adresa de email a consilierului EURES: adriana.soneriu@ar.anofm.ro.

Recomandările redacției