somajLa nivelul judeţului nostru, şomajul stagnează, potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.
Aradul are oficial 6.548 de persoane fără loc de muncă, înregistrate în evidenţa agenţiei de şomaj. Acum o lună de zile, numărul şomerilor arădeni era de 6.561 de persoane. Dacă rata şomajului înregistrată luna trecută a fost de 3,15 la sută, în prezent, aceasta este de 3,14 la sută, scăderea fiind nesemnificativă. Din cei peste 6.000 de şomeri, 2.981 sunt femei.
La finalul anului trecut, judeţul nostru avea peste 7.500 de şomeri. La sfârşitul lunii februarie 2013, în evidenţele AJOFM Arad erau însă înre­gistraţi un număr de 7.884 șomeri. Numărul acestora a început din nou să scadă din luna martie a anului acesta.
În această perioadă, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad are înregistrate peste 200 de noi oferte de angajare. Trebuie spus că, majoritatea ofertelor de serviciu se adresează persoanelor cu studii medii, fiind puţine posibili­tăţi de reorientare pentru persoanele cu studii superioare. În număr mare se caută: confecţioneri de cablaje şi pentru asamblare, muncitori necalificaţi, instalatori, mecanici, magazineri, vânzători şi lucrători comerciali. Câteva oferte de angajare sunt disponibile şi pentru Sebiş şi Lipova.

Recomandările redacției