Șomerii arădeni au la dispoziție 300 de oferte de muncă peste graniță

0
427
Migrant Farm Workers in Strawberry fields

De început de an, șomerii arădeni au ocazia de a se angaja peste graniță. Un  angajator din Portugalia pune la bătaie 300 de oferte de lucru în domeniul agricol, la recoltare de zmeură. Anunțul privind ofertele de angajare a fost făcut de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Arad.

Se caută 280 de culegători de zmeură și 20 de șefi de echipă.

Selectia va avea loc in perioada 25-26 ianuarie 2017, în municipiul Targoviște.

Pentru persoanele selectate ca și culegători, durata contractului va fi de aproximativ trei luni și de aproximativ 3-6 luni, pentru sefii de echipă, cu posibilitate de integrare permanentă în cadrul companiei. Timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în functie de producție să se efectueze ore suplimentare. Data estimată de angajare este sfârșitul lunii februarie/începutul lunii martie 2017.

Astfel, se caută persoaane fără cazier, apte pentru munca la camp și sunt în avantaj persoanele cu experiență în agricultura, în munca în sere. De asemenea, un avantaj în selectare sunt cunoștințele de bază pentru limba engleză sau spaniolă. Nu este însă obligatoriu ca angajații să cunoască aceste limbi.

Cei angajați vor avea parte de avantaje. Angajatorul va asigura cazare contra cost – 1 euro/zi. Se va oferi plata în avans a drumului până în Portugalia, iar aceasta se va deduce din primele salarii. Angajatorul asigură și calatoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârșitul campaniei.

Salariul de bază pentru culegatorii de zmeură se oferă pe săptamâna de lucru – 40 ore, cinci zile lucratoare și este de 618,33 euro brut/lună. Pentru șase zile de muncă, aici intrând ore suplimentare, salarizarea este de 718,33 euro brut/lună. Salariul pentru sefii de echipă este cuprins între 691.71 euro/brut/lună și maxim 1.227 euro brut/lună.

Persoanele cu domiciliul în judetul Arad, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, din strada Călugăreni.  La înscriere este necesar CV Europass în limba română și copie după actul de identitate.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 20 ianuarie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.