muncaArădenii care îşi caută un loc de muncă peste graniţă trebuie să ştie că, această perioadă, firme străine caută personal pentru zeci de posturi, în mai multe domenii. Ofertele de muncă sunt disponibile prin intermediul reţelei europene de locuri de muncă Eures şi sunt în ţările Germania, Irlanda, Olanda, Marea Britanie şi Ungaria.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în Germania, aici fiind ofertate 119 posturi. Se caută educatoare, bucătari şi demi chef pentru hoteluri,  personal pentru servire clienţi şi supraveghetori de noapte. Pentru posturile de educatoare, 10 la număr, data limită de aplicare pentru candidaţi este 28 februarie, iar pentru celelalte posturi, 25 februarie.  Ofertă solidă de angajare este şi în Irlanda, aici fiind la mare căutare cadrele medicale. Se caută 10 medici specializaţi în psihiatrie, un doctor oftalmolog şi 14 asistente medicale. Termenul limită de valabilitate al aceste oferte este luna iunie a anului.

În Olanda, un angajator este interesat să angajeze 20 măcelari, cu bune cunoştinţe în domeniu şi îndemântare la tranşarea cărnii. În Marea Britanie se găsesc în această perioadă, probabil printre cele mai bine plătite job-uri, în domeniul IT, pentru posturi precum: administrator bază de date, analist programator, senior programator şi programator. Pentru acestea, candidaţii interesaţi au la dispoziţie timp să aplice până la finele lunii mai a acestui an.

În Ungaria se caută ingineri mecanici, iar arădenii interesaţi trebuie să se grăbească, întrucât, termenul limită pentru oferte este finalul acestei luni. Arădenii interesaţi de oferte pot lua legătura cu reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.

Recomandările redacției