Șomerii arădeni care își caută un loc de muncă peste graniță au șansa să se angajeze în domeniul hotelier-gastronomic. Ofertele de angajare disponibile prin rețeaua Eures sunt pentru Germania.

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad dispune, prin intermediul reţelei Eures, de 34 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic – ospătar – 22 de posturi, barman – două posturi, bucătar/commis de cuisine/bucătar grill – opt posturi și recepționer – două posturi.

Ofertele sunt oferite oferite de Hotel Marriott Frankfurt și Block House din Germania și se adresează persoanelor cu calificare în domeniul hotelier – gastronomic. Activitatea este pe perioadă sezonieră.

Cei interesați de oferta de muncă trebuie să știe că selecția va avea loc la Brașov, pe data de 8 septembrie 2016.

Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și bucătar/commis de cuisine/ bucătar grill sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată și/sau experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe bune de limba germană și engleză (nivel A2 – B1). Pentru posturile de recepționer, candidații trebuie să aibă calificare profesională încheiată și/sau experienţă în domeniu, să cunoască sistemul de rezervare OPERA și să aibă cunoștinţe de limba germană și engleză, nivel C1- C2.

Angajarea se face pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe perioadă nedeterminată. Salariul oferit este de 1500 – 2206 de euro brut/lună, ȋn funcție de calificare și experiența profesională, pentru posturile de ospătar și barman și de 1500 – 2054 de euro brut/lună, ȋn funcție de calificare și experiența profesională, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine/bucătar grill și recepționer.

Persoanele cu domiciliul în județ, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, strada Călugăreni nr.1A,et.1, cam.24, telefon 0771 452 447 , pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate și pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Mai multe informații privind actele necesare pentru participarea la selecție pot fi obținute la AJOFM Arad.

Recomandările redacției