angajareŞomerii arădeni se numără printre românii cu cele mai multe oportunităţi de reorintare profesională. Aradul este în continuare în primele oraşe din ţară la capitolul oferte de angajare. În timp ce, în unele judeţe, ofertele pot fi numărate pe degete, judeţul nostru are sute de locuri de muncă vacante.

La nivel de ţară sunt libere peste 16.000 de locuri de muncă, cele mai multe în Capitala şi în judeţele Cluj, Prahova, Argeş, Arad şi Iaşi, iar cele mai puţine în Bacău, Mehedinţi şi Suceava.

La Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad sunt anunţate peste 800 de oferte de angajare, din care în jur de 700 numai în municipiu. Cei mai căutaţi sunt agenţii de vânzări, confecţionerii de cablaje, montatorii de subansamble, muncitorii necalificaţi, dulgherii, lăcătuşii mecanici, manipulanţii, sudorii şi zidarii.  Punctul de lucru al agenţiei din Sebiş are 19 oferte de angajare, cele mai multe în pentru posturi de confecţioneri, iar cel din Lipova, 26 oferte, multe dintre acestea pentru şoferi. La Ineu sunt vacante 14 locuri de muncă.

Aradul stă bine cu locurile de muncă, în timp ce alte judeţe din vest, precum Caraş – Severin au doar 44 de oferte de lucru. La Bacău sunt doar opt locuri de muncă, în Mehedinţi – 18 iar în Suceava – 21.

Şomerii şi arădenii interesaţi de piaţa locurilor de muncă trebuie să ştie că, la finele acestei luni, AJOFM Arad organizează o nouă bursă a locurilor de muncă, în noua clădire construită chiar lângă agenţie, pe strada Călugăreni.

Recomandările redacției