Şomerii arădeni îşi pot găsi de lucru peste graniţă, în sistemul medical, construcţii şi agricultură

0
456
munca granita
Şomerii arădeni au la dispoziţie peste 1.000 de oferte de lucru, peste graniţă

Ţările nordice sunt principale furnizoare de oferte de muncă pentru români. Angajatorii nemţi, danezi şi norvegieni caută personal pentru sute de locuri de muncă. Şomerii arădeni au şanse mari să-şi găsească de muncă peste graniţă. Ofertele sunt diverse, iar remuneraţia tentantă.

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, prin intermediul Portalului Mobilităţii Forţei de Munca din Europa – EURES oferă peste 1.000 de locuri de munca, astfel:

 

Angajatorii din Germania oferă 114 locuri de muncă în meseriile de: asistent medical; asistent medical generalist; ospătar; bucătar; ajutor bucătar; cameristă; personal în industrie; montator gresie, linoleum, parchet; faianţar şi mozaicar.

 

În Marea Britanie sunt oferite câteva zeci de locuri de munca în meseriile de infirmieră; asistent social, asistent medical generalist şi soferi camion.

 

În Spania sunt la mare căutare muncitorii în agricultură. Sunt disponibile nu mai puţin de 800 de oferte de acest gen.  Angajatorii din Norvegia oferă 20 locuri de muncă în meseria de şofer autobuz.

Pentru Danemarca sunt oferite 135 de locuri de muncă în meseriile de lucrători în agricultură – culegători de mazare; superviser culegător de fructe; specialist în irigarea solului prin intermediul irigaţiilor; culegători capşuni şi culegători zmeura.

 

Sute de locuri de muncă în agricultură

 

Cele mai multe oferte de muncă sunt în agricultură. Spre exemplu, pentru culegători de mazăre în Danemarca se cer cunoștințe medii de limba engleză, iar salariul este în funcție de munca depusă, mai precis, în jur de 0,6 euro/kilogram plus 12,5% bani pentru concediu. Experiența în munca agricolă reprezintă un avantaj, iar lucrătorii trebuie să fie motivați și flexibili în privința programului.

 

Sunt oferite 50 de posturi. Angajatorul danez a anunţat că, cei selectaţi munci într-o comunitate internațională, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Unii lucrători pot fi ambalatori, șoferi de autobuz/tractor, tâmplari sau supervizori. Transportul dus-întors România- Danemarca este responsabilitatea lucrătorului.

 

Pentru a aplica, cei interesați de acest loc de muncă trebuie să trimită un CV în model Europass, în limba engleză, cu fotografie inclusă, pe adresa de email [email protected] Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 13 februarie 2015.

 

O noutate pe piaţa muncii de peste graniţă este că, românii pot obţine locuri de muncă în construcţii, în Israel, începând din acest an. Contractele ar urma să fie încheiate pentru o perioadă de un an, cu un salariul lunar minim brut estimat de 1.540 dolari, potrivit unui anunţ al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

 

Cei care are doresc să primească mai multe detalii despre locurile de muncă vacante din ţările Uniunii Europene pot accesa www.eures.europa.eu, pot veni la sediul  Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.