Şomerii arădeni îşi vor putea primi indemnizaţia pe card Prepaid

0
412

card someri

Agenţia de şomaj se modernizează. Nu este vorba de lucrări de modernizare, ci de o reformare a serviciilor de ocupare, în cadrul unui proiect derulat la nivel de ţară. Mai precis, potrivit anunţului transmis de instituţie, indemnizaţia de şomaj va fi acordată printr-un sistem modern de plată. Şomerii arădeni ar urma să-şi primească indemnizaţia de şomaj pe card Prepaid, în viitorul apropiat.

 

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în calitate de partener implementează proiectul strategic „Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizației de șomaj”.

„Proiectul «Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizației de șomaj» susţine îndeplinirea angajamentelor din PNR 2011-2013, prin activităţi complementare celor pe care le desfăşoară Serviciul Public de Ocupare, direcţie în care amintim: investiţii în modernizarea SPO, mutarea centrului de greutate al serviciilor cât mai aproape de domiciliul clienţilor, acţiunea în reţele de actori sociali relevanţi pentru stimularea ocupării, asistarea metodică atât a personalului SPO cât şi a clienţilor în schimbarea atitudinii şi nivelului de deprinderi necesare acţiunii pe piaţa muncii“, se arată într-un comunicat trimis de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.

 

Se eliberează la cerere

Astfel, pentru îmbunătățirea calității serviciilor Serviciul Public de Ocupare, prin proiect se va realiza şi implementa un instrument financiar pentru plata indemnizației de șomaj – cardul Prepaid, având drept scop eficientizarea muncii în cadrul Serviciului Public de Ocupare, furnizând astfel un nou serviciu self-service pentru agenţiile județene și implicarea unui grup țintă de 80 de persoane.

În acest context, prin implementarea acestui instrument de plată la nivel naţional se urmăreşte întărirea capacităţii SPO, precum şi îmbunătăţirea serviciilor furnizate de acesta persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

Se intenţionează ca, în viitorul apropiat, şomerilor să le fie eliberat un card bancar pentru a primi suma de bani aferentă indemnizaţiei. Aceştia nu sunt obligaţi să îl solicite, cardul eliberându-se doar la cerere. Sunt vizaţi în special cei care primesc deja şomajul prin mandat poştal, dar se adresează şi celorlalţi care vor trece la acest statut. Cardurile Prepaid se vor face la o anumită bancă, stabilită în urma unor negocieri. Solicitanţii nu trebuie să suporte nici un cost de eliberare, dar cardul va putea fi folosit doar pentru a primi indemnizaţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.