munca

Şomerii pot alege din sutele de job-uri disponibile

Şomerii arădeni au de unde alege dacă vor să muncească peste graniţă. Reţeaua de ocupare Eures pune la bătaie peste 1.000 de oferte de angajare, în diverse ţări. Pot avea noroc atât cei care sunt pregătiţi pentru muncă fizică, cât şi cei care au studii superioare.

 

Calificarea, dar şi cunoaşterea unei limbi străine sunt importante în la obţinerea unui job peste graniţe. Excepţie fac doar cei care vor lucra în sectorul agricol, 800 de posturi sunt disponibile la cules de căpşuni, unde condiţia de bază  este rezistenţa la muncă. Persoanele calificate în domeniul medical pot opta pentru unul dintre cele 110 locuri de muncă oferite de Germania, Irlanda şi Marea Britanie, pentru meseriile: asistent medical, însoţitor persoane în vârstă, asistent social, psihiatru şi doctor oftalmolog.

 

Un angajator din Polonia are vacante 20 de posturi de mecanic/electrician auto, condiţiile de angajare şi salariul oferit fiind publicate în reţeaua europeană de ocupare Eures. Angajatorul solicită celor interesaţi să aibă calificare ca mecanic vehicul sau electrician, iar candidaţii cu alt profil de calificare trebuie să aibă experienţă profesională de mecanic vehicul sau electrician, precum şi capacitatea de a face sistemul de cablare electrică şi de a citi scheme electrice.

De asemenea, cei interesaţi de ocuparea unui astfel de post trebuie să vorbească limba engleză cel puţin la nivelul A2 (care să le permită să comunice cu angajatorul şi să înţeleagă conversaţii de zi cu zi la locul de muncă). Angajatorul precizează că salariul oferit este între 13,90 şi 16,80 zloţi polonezi/oră brut, iar cazarea şi rambursarea cheltuielilor de călătorie spre Polonia sunt plătite tot de către el.

Un alt angajator german încadrează un dezvoltator IT. Candidaţii trebuie să aibă o experienţă foarte bună în programare, cunoştinţe foarte bune de C/ C++, Java, generarea de coduri independente de platformă, experienţă bună în tehnologiile web (HTML, JavaScripts/ DOM, etc), experienţă în Linux şi în modelare, organizare şi dezvoltare flexibilă a software-ului.

Angajatorul precizează că salariul este atractiv, iar cei interesaţi de acest loc de muncă ar trebui să vorbească limba engleză sau germană. Contractul este pentru o perioadă lungă de timp.

Arădenii interesați de job-urile disponibile Eures pot lua legătura cu reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, pentru mai multe detalii.

Recomandările redacției