Şomerii arădeni se pot angaja în Germania, în domeniul hotelier- gastronomic

0
458

MUNCA SOMERI

Şomerii arădeni îşi pot găsi de lucru peste graniţă, la începutul anului acesta. Zeci de oferte de angajare sezoniere sunt anunţate pentru această perioadă prin reţeaua Eures, potrivit anunţului făcut de reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.

Un angajator german caută zeci de angajaţi în domeniul hotelier – gastronomic.

Este vorba de 77 de posturi pentru lucrătorii calificați în domeniul hotelier  – gastronomic, care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza selecție la Brașov, în luna februarie 2015.

Ofertele sunt pentru meseriile: bucătar (20 de posturi), ospătar (25 de posturi),  personal în industria gastronomiei de sistem (20 posturi), ajutor bucătar (6 posturi) și cameristă/roomboy (6 posturi).

Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar și personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu și cunoștințe bune/foarte bune de limbă germană

Pentru posturile de ajutor bucătar și cameristă, angajatorii germani solicită persoane care au cunoștințe de limba germană, precum și experiență în domeniu.

Angajarea se face pe o perioadă de nouă luni, cu posibilitate de prelungire, începând cu luna martie 2015. Salariul oferit este cuprins între1500 – 2200 euro brut/luna pentru lucrătorii calificați – bucătar, ospătar și de 1300  – 1600 euro brut/luna pentru personalul necalificat – ajutor bucătar, cameristă/roomboy, personal în industria gastronomiei de sistem.

Programul de lucru este cu normă întreagă, iar cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuințe.

„Persoanele cu domiciliul în județul Arad, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, strada Călugăreni nr. 1 A, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție“, a susţinut Marinel Henteş, directorul AJOFM Arad.

Înscrierea în baz de date se realizează pe baza documentelor: cerere tip, copie act de identitate sau pașaport, C.V model  Europass (cu fotografie) în  limbă germană,        cazier judiciar adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea „clinic sănătos/Apt pentru munca”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.