Angajatorii arădeni s-au arătat nemulţumiţi de numărul mic al şomerilor care s-au prezentat luni la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), pentru a-şi căuta locuri de muncă la Bursa Muncii organizată acolo. De partea cealaltă, puţinii potenţiali angajaţi au plecat bucuroşi acasă.

Reprezentanţii celor 18 societăţi care au luat parte la prima zi a Bursei au aşteptat toată ziua oameni interesaţi de noi locuri de muncă, însă aceştia au întârziat să apară. Unul dintre angajatori declara: „Nu pot spune că ziua de astăzi a fost un succes. De fapt nu am avut succes deloc. Doar cinci oameni s-au prezentat la mine.”

Numărul mare al absenţilor a reprezentat însă un lucru bun pentru şomerii prezenţi. Aceştia au avut de unde să aleagă şi şi-au depus CV-urile la mai multe firme. Claudia Petrişor, din Arad, este o astfel de persoană. „Îmi caut de muncă de câteva zile doar, dar am găsit câteva oferte aici. De profesie, eu sunt profesoară, însă nu-mi doresc o slujbă în învăţământ pentru că salariile sunt mici şi nici nu prea sunt locuri de muncă. Eu aş vrea să fac muncă de birou. Am găsit oferte la două firme, atât full-time cât şi part-time”, ne-a declarat aceasta.

Posturile oferite de angajatori sunt multe şi diverse, de la muncitori necalificaţi, la laboranţi şi operatori de calitate. Aşadar, porţile Bursei sunt deschise pentru tot felul de potenţiali angajaţi, cu sau fără studii superioare. Ba mai mult, sunt prezente şi companiile care au rolul de intermediar între posibilii angajaţi şi firmele care caută muncitori.

Domeniile pentru care se caută angajaţi sunt: tehnologie, textile, fabricarea altor produse manufacturiere, îngrijirea persoanelor vârstnice, transport rutier de marfă, producţie de componente electronice, comerţ, furnizarea serviciilor culturale şi fabricarea sistemelor de încălzire, răcire şi de acoperiş pentru autoturisme.

Bursa Muncii va continua şi în următoarele zile şi se va desfăşura tot în noua clădire AJOFM, situată lângă sediul Agenţiei pe Strada Călugăreni, nr. 1A.

Daiana Dămăcuş

 

Recomandările redacției