Şomerii tineri sunt aşteptaţi, la sfârşitul săptămânii, la Bursa Locurilor de Muncă

0
255

bursaTinerii care îşi caută un serviciu au ocazia să ia direct legătura cu angajatorii arădeni, interesaţi de recrutarea de personal. Absolvenţii arădeni sunt aşteptaţi vineri, la Bursa Locurilor de Muncă, acţiune ce se va desfăşura la fosta Sală Bingo, din Piaţa Gării, începând de la ora 9.00. Burse destinate absolvenţilor se organizează la finele acestei săptămâni în întreaga ţară, de agenţiile de ocupare a forţei de muncă.
Zeci de angajatori arădeni îşi vor pre­zenta la finele săptămânii oferta de angajare, în special pentru tinerii absolvenţi, dar şi pentru şomerii de alte vârste, interesaţi să îşi găsească un loc de muncă. În afara ofertei de angajare, tinerii se vor putea informa la bursă de facilităţile de care beneficiază în condiţiile legii, la angajare. Tinerii sunt încurajaţi să se angajeze printr-un stimulent egal cu indemnizaţia de şomaj, acordat dacă îşi găsesc un loc de muncă. Absolvenţii cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţie de şomaj şi se angajează în perioada de acordare a indemnizaţiei, cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, primesc din bugetul asigurărilor pentru şomaj, o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Tot în cadrul acţiunii de vineri, tinerii se vor putea interesa şi de oferta de locuri de muncă de peste graniţă, disponibilă prin reţeaua de ocupare Eures.
Oferta de angajare este diversă în această perioadă, aproape 400 de oferte de angajare fiind anunţate de angajatorii arădeni, la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. La mare căutare sunt confecţionerii în industria textilă şi de cablaje, muncitorii necalificaţi, mecanicii, zidarii, sudorii, tâmplarii, casierii şi vânzătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.