Şopârlica năzdrăvană nu putea lipsi de la cel mai important eveniment al weekend-ului recent încheiat, Congresul PD-L. Pitită într-una dintre maşinile ce au dus delegaţia arădeană la Bucureşti, şopârlica a ajuns la Romxepo în poşeta unei distinse doamne din PD-L, nu aşa distinsă ca perdanta doamnă Udrea, dar pe-aproape.
Primul lucru ce i-a sărit în ochi şopârlicii noastre a fost absenţa lui Gheor­ghe Falcă. O absenţă care ridică tot mai multe semne de întrebare. Cu toate că n-a fost prezent la cel mai important eveniment al PD-L-ului din acest an, colegii din partid nu puteau să nu-şi aducă aminte de Gheorghe Falcă. Mai ales unii colegi care au făcut Revelionul cu primarul Aradului, în Covasna, alături de Traian Băsescu, Elena Udrea, Emil Boc şi Roberta Anastase.
Deşi atmosfera la congresul PD-L a fost una încărcată, povestirile despre noaptea de Revelion au stârnit hohote de râs printre participanţi, mai ales episodul cu candidatura lui Gheorghe Falcă la şefia partidului, la care mulţi lideri importanţi ai PD-L s-au distrat copios. Şopârla noastră a auzit cu urechile ei cum un personaj important din PD-L povestea cu gura până la urechi că, în noaptea de Revelion, Gheorghe Falcă îşi prezenta planul pentru preluarea şefiei PD-L în faţa lui Băse, Lenuţei Udrea şi a micului Boc. Cică Falcă promitea să strângă în jurul lui aleşii locali ai partidului, preşedinţi de CJ (adică unul, de la Arad), primari de municipii, oraşe şi comune, consilieri judeţeni şi locali. Adică, cum ar veni, Falcă urma să fie preşedintele aleşilor locali. Un titlu pompos, care i-a fermecat rapid pe cei din jur, inclusiv pe Băse, care i-a dat mână liberă să demareze acţiunea.
Numai că, povestesc cunoscătorii din PD-L, când a fost să adune aleşii locali, cităm „nici dracu n-a dorit să semneze pentru înfumuratul Falcă“. Aşa că primarul a rămas cu buzele umflate şi cu onoarea pătată, fiind pus la colţ de colegii din ţară, sătui de figurile lui de atotştiutor. De-a lungul anilor, Falcă a enervat pe multă lume în partid, fiindcă, spun unii, era mereu cu nasul pe sus, dădea mereu sfaturi, iar prin atitudinea sa a jignit mulţi preşedinţi de organizaţii, primari, oameni importanţi din PD-L. Iar acum, când a fost vremea să ceară sprijinul colegilor, s-a trezit că nu-l bagă nimeni în seamă. Pe semne că i-a confundat pe pedeliştii din ţară cu Moşneag Happy Meal sau Mariş „Pieţarul“, când s-a lăudat în faţa lui Băse că va aduna aleşii locali în jurul său.
Povestea de la Revelion a reuşit să descreţească frunţile pedeliştilor, atât ale celor din tabăra Blaga, cât şi ale celor ce o susţin pe Udrea. Nu mai vorbim de cei din tabăra Monica Macovei, care la un moment dat, în băşcălie, au şi vrut să-l propună candidat la congres. Numai că, nefiind de găsit prin sală, oamenii s-au lăsat păgubaşi, mulţumindu-se cu pofta de râs generată de o nouă candidatură fantomatică a tot mai micului Falcă, cel care a pierdut şi ultima zonă de susţinere: PD-L-ul. Au mai rămas lângă el Happy Meal, „Pieţarul“ şi încă vreo doi trei Falcofili, care-i mai cântă serenade la ureche despre cât de deştept şi nemuritor este. Nici ăia nu-l iubesc prea mult, dar fără Falcă ei ar muri de foame. Aşa că, n-au de ales.

Recomandările redacției