Cu riscul de a fi băgată la arest, şopârla noastră a trecut de sentinela de la Casa Armatei şi a fost prezentă la adunarea generală a rezerviştilor militari de săptămâna trecută. Aici s-a strecurat printre picioarele (fără cizme) ale bătrânelor cătane până la masa prezidiului, pentru a auzi mai bine şi a vedea aşijderea. Pe scaunele de cinste stăteau generali în rezervă şi în retragere, ofiţeri activi în uniformă şi cineva de la prefectură (nu prefectul). Din partea aleşilor locali – nima, semn că pensionarii kaki nu au lipici la elita politică locală, fie ea de dreapta, de stânga sau de centru. Şopârla nu a văzut în sală nici măcar pe foştii militari ajunşi în funcţii de demnitate publică, unii pe la Mediu, alţii prin CLM sau CJA.

Pe la jumătatea şedinţei, iată că trompeta sună onorul şi din spatele scenei apare un ofiţer superior tocmai avansat (sau retrogradat la loc comanda – nu se ştie exact): Gogu Falcă, comandantul suprem al urbei noastre. Salută adunarea şi ia loc în mijlocul prezidiului, ca la şedinţele CLM, doar că acum nu are panglica tricoloră.
Repede i se dă cuvântul şi începe să explice, în stilul său încurcat, cum a fost el umilit de Prefectură la 1 Decembrie pentru că nu i s-a dat onorul şi nu a fost lăsat să vorbească mulţimii, cum Guvernul USL a lăsat de izbelişte drumul spre Horia şi cum românii trăiesc acum mult mai rău decât pe vremea lu’ Boc, etc, etc. La un moment dat, rumoarea din sală era atât de mare încât şopârla s-a ascuns după cortină, de unde a mai apucat să afle doar că Gogu face apel la cei prezenţi să-l considere camarad, deoarece a făcut armata la paraşutişti şi că, după zece ani de administraţie publică, merită să poarte orice grad în armata română.
Mai ales dacă Băsescu va vrea să-şi perpetueze puterea prin instaurarea stării de necesitate sau prin vreo lovitură de stat, în care Nuţi poate fi avansată la excepţional la rangul de mareşal iar Blaga ar putea fi internat într-un lagăr de concentrare, împreună cu trădătorii care i-au votat moţiunea .

Recomandările redacției