În aşteptarea verdictului de la Înalta Curte în procesul de corupţie cu care s-a pricopsit încă de la primul mandat, primarul Gheorghe „Gogu“ Falcă îşi pregăteşte ieşirea din scenă. Din scena de la Pri­mărie, unde în curând nu va mai avea ce să facă, cu excepţia întâlnirilor cu presa, care musai vor rămâne, fiindcă fără miile de apariţii în ziare şi la televiziuni, unde să-şi autocultive personalitatea măreaţă, pentru Gheorghe Falcă viaţa n-ar mai avea rost.
Şopârla noastră a aflat, zilele trecute, că la Primărie se pregăteşte de zor un nou birou. A întrebat şi ea pe la femeia de serviciu, pe la gardianul public, pe la şoferul primarului, ăla de a pierdut Bora în Ungaria. De la toţi a primit acelaşi răspuns: se pregăteşte un birou pentru doamna Geanina. Cum care Geanina ? Doamna Geanina Pistru, cea care se pregăteşte să devină mâna dreaptă a primarului, să se ocupe de toate problemele grele, asta, bineînţeles, după ce va demisiona din Consiliul Local, lucru preconizat să se întâmple în săptămânile următoare.
Gurile rele din Primărie i-au spus şopârliţei noastre că Gogu Falcă îşi pregăteşte terenul, în cazul în care se întâmplă ceva nasol în procesul de corupţie, aşa încât lucrurile să meargă în continuare la fel şi dacă el trebuie să plece într-n mic concediu forţat, iar clientela care suge sângele din bugetul local să nu aibă de suferit. Astfel, după numirea unui city manager care să semneze totul în locul său, după ce şi-a tras o voce, în persoana fostului ceferist Lucian Tipei, ca să aibă cine să transmită ordinele de „dincolo“ soldaţilor portocalii, acum a venit momentul pentru o mână dreaptă, care să pună lucrurile în aşa fel încât tovarăşii de arme ai lui Gogu să nu moară de foame dacă se va întâmpla ceva, să aibă lucrări, contracte de consultanţă sau servicii, să câştige bani, cum ar veni.
Din toată această pregătire, aceleaşi guri rele susţin că cel mai tare va avea de suferit consilierul Ovidiu „Happy Meal“ Moşneag, care nu va mai avea cui să-i care hamburgeri de la Mc Donalds, din simplul motiv că doamna Geanina preferă restaurantele, fiind preocupată de siluetă. Dacă Happy Meal vrea să mai rămână în prim plan, va trebui să-i taie noului con­silier şniţelul feliuţe sau să-i toarne apa plată peste lămâie. O treabă mult mai grea, având în vedere că doamna Geanina preferă să ia masa cu vocea primarului, fostul ceferist Tipei, aşa că Happy Meal va avea două şniţele de tăiat. Să sperăm că se descurcă. Ar fi păcat să rămână pe lângă, după cât a muncit (era să spunem slugărit) la curtea faraonului Gogu.

Recomandările redacției