Scriam zilele trecute despre faptul că o gaşcă de politicieni şi oameni de afaceri au pus-o de o nouă afacere în Arad. Vor să pună mâna, prin diferite inginerii, ilegale, pe toată publicitatea stradală din Arad. Şopârla noastră a aflat, în urmă cu o săptămână, că un mare primar, unul mai mic, un consilier de mare primar, un parlamentar şi un afacerist cu maşini dotate cu piese din China s-au pus pe fapte mari şi vor să pună mâna pe o afacere de milioane de euro. A aflat şopârlica noastră că pentru această afacere a fost pregătită o firmă din Arad, Armedia Group, prin care gaşca vrea să obţină mult râv­nita publicitate. A mai aflat şopârlica noastră că omul care se ocupă de bunul mers al firmei, neoficial, bineînţeles, e nimeni altul decât consilierul municipal Ovidiu Moşneag, care pare foarte implicat în această nouă ramură a activităţii sale multilateral dezvoltate. De câteva zile, pe adresa de mail a şopârlicii curg informaţii cu privire la acest subiect, detalii picante despre cum decurge planul tovarăşilor de publicitate, dar şi cine e implicat în această afacere. Dar să vedem ce a mai aflat şopârla noastră.
Mai întâi, capul afacerii, adică marele primar, cică ar fi însuşi Gheor­ghe Falcă. Pentru a fi credibile, sursele şopârlicii au adus câteva argumente. Firma Armedia Group îşi are sediul pe Bulevardul Revoluţiei, la acelaşi număr cu apartamentul deţinut de familia Falcă. Mai apoi, firma este deţinută de un anume Dobraniş Ionuţ Ciprian, asociat unic. Despre acest Dobraniş Ciprian ştim că în trecut a reprezentat interesele firmei Pro Arhitectura, firmă deţi­nută de familia Falcă şi care are afa­ceri de afaceri, despre care vom vorbi în numerele viitoare. De altfel, conform listei cu certificate de urbanism din luna august 2009, postată pe site-ul CJA, la certificatul cu numărul 47814/2009, necesar construirii unui parc logistic, la solicitant apare firma SC Pro Arhitectura SRL, repre­zentată prin Dobraniş Ciprian. Asta ca să nu existe dubii. Mai apoi, des­pre acest Dobraniş Ciprian se spune că locuieşte în Statele Unite. De altfel, la o simplă căutare pe net, îl găsim în Lawrenceville, GA, alături de o persoană care în trecut a împrumutat bani unor rude apropiate familiei Falcă. Culmea că în aceeaşi localitate se află o firmă foarte apropiată de familia Falcă, firmă ce apare şi în unele declaraţii de avere. Firma se cheamă Luela Inc, cu adre­sa 265 Sasnett Dr, Lawrenceville, Ga, 30045. Cam mare conincidenţa, nu-i aşa? Iar ca lucrurile să fie şi mai clare, şopârlei noastre i s-a mai transmis un document, din care reiese că aceasta deţine 50 la sută din televiziunea INFO TV, despre care ani de-a rândul s-a spus că este deţinută de primarul Gheorghe Falcă. Credem că prin demonstraţiile şopârlicii s-au cam spulberat orice dubii cu privire la implicarea lui Gheorghe Falcă în această firmă. Dar să nu uităm să spunem o altă informaţie furnizată pe sursele şopârlei: în trecut, reprezentantul societăţii Armedia Group a fost nimeni altul decât vecinul de vilă al primarului, iar sediul firmei a fost la aceeaşi adresă cu o altă firmă deţinută de vecinul drag, firmă care are contracte grase cu Primăria Aradului.
Prietenii şopârlei i-au prezentat cum vedem, în detaliu, încrengăturile din jurul acestei afaceri de milioane de euro pe care se pare că o pre­gă­teşte Gheorghe Falcă, Ovidiu Moş­neag şi alţi câţiva tovarăşi despre care ni s-a promis că vom afla mai târziu. Până atunci, ni s-au mai pro­mis nişte dovezi despre contracte frumuşele cu Primăria Arad, despre nişte evenimente organizate pe bani frumoşi, despre cum ameninţă Gheor­ghe Falcă agenţi economici care nu lucrează cu Armedia Group, despre nişte afaceri chinezeşti, dar şi despre noul proiect al primarului Falcă, cel care doreşte să ajungă un mare mogul al presei arădene, prin firma de publicitate, prin două televiziuni, un radio, un nou ziar şi aşa mai departe.
Pe ce bani se fac toate acestea şi prin ce mijloace, rămâne ca organele de anchetă, care suntem convinşi că sunt ochi şi urechi la ceea ce le povesteşte şopârla, să stabilească şi să ia măsurile de rigoare, dacă informaţiile sunt corecte. Până atunci, noi aşteptăm alte detalii despre activitatea acestei grupări, detalii pe care le vom prezenta de îndată ce ne parvin.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției