Direcţia de Sănătate Publică este, fără îndoială, una dintre cele mai grele instituţii din Arad. De ani de zile asistăm la scandaluri, la demiteri de directori, la reveniri de directori, la plângeri din partea angajaţilor. Circ fără bani de cele mai multe ori, ce să mai vorbim. Nimeni nu se gândea însă că munca la DSP ar putea să obosească atât de tare, cum s-a întâmplat în cazul celei mai proaspete directoare, Laura Nicolescu.
Pusă doar de două săptămâni la con­ducerea DSP Arad, după zbateri de luni de zile, în care s-a încercat prin orice metode înlăturarea fostei directoare, Gabriela Ţârle, noua şefă Laura Nicolescu a şi intrat, după o săptămână de lucru, în concediu de odihnă. Aşa mult o fi avut de lucru doamna director, încât după o săptămână să obosească ? Sau poate nu reuşeşte să facă faţă problemelor de la DSP, situaţie în care ne întrebăm, pentru ce s-a mai zbătut doamna Nicolescu atâtea luni, dacă după o săptămână a obosit aşa de rău, încât are nevoie de odihnă? Sau de ce a mai fost nevoie să o schimbe pe Gabriela Ţârle, ca la o săptămână să o lase puterile?
Sunt doar câteva întrebări pe care au început să le pună şi angajaţii de la DSP, care au rămas consternaţi că după atâtea luni de luptă, când sunt atâtea lucruri de rezolvat în instituţie, doamna director Laura Nicolescu n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să plece în concediu. Asta da atitudine!

  • alethinon spune:

    Sunt de acord ca ceea ce sa intamplat la DSP in ultimii ani seamana pe alocurea cu un circ (ma refer la intervalul „domniei” lui Tarle, dar acest circ este rezultatul tolerantei si ignorantei Ministerului Sanatatii care in cazul primei demiteri nici macar nu sa prezentat la procese si pe dovezi clare, pe care daca veti avea curiozitatea sa le analizati (dar nu cred ca sunteti interesati) va veti convinge ca aceasta persoana nu trebuia sa mai revina in functie. Nimanui in tara aceasta nu ar trebui sa i se permita sa ocupe o functie publica in momentul in care se constata o cat de mica abatere sau abuz, fiind vorba de bani publici din care este platit.
    Nimeni nu este consternat de nimic (ma mir ca nu a-ti constatat consternarea care a existat pana acum, consternare, stres si groaza de a veni la lucru a celor mai multi dintre angajati).
    IN SFARSIT ACUM VENIM LINISTITI LA SERVICI, FARA SA NE GANDIM CU GROAZA LA ZIUA RESPECTIVA.
    Articolul are o nuanta de penibil, prin felul cum pune problema. Daca a ocupat functia de o saptamana, trebuia sa-si anuleze plecarea programata cu mult timp in urma?
    Orice om este dispensabil, chiar si un director poate sa plece in concediu (numai Tarle era indispensabila, fara ea nu se putea) deoarece mai sunt si directori adjuncti, pe care Tarle ii dispretuia si le desconsidera functia, lasand in locul ei auditorul in persoana lui Sicra Mircea, cel care ii dadea cele „mai bune si minunate sfaturi” ajutand-o sa ajunga unde a ajuns.
    De ce nu scrieti de situatia penibila cand dupa revenirea lui Tarle au fost cautate „dispozitivele de ascultat”, pentru care au fost „desfasurate” forte serioase atat de la Arad cat si de la Parchetul de la Timisoara, care in urma verificarilor au constatat ca …(cineva are probleme mintale) nu exista dispozitive de ascultat.
    Trist este ca aceasta institutie a ajuns subiect de scandal fiind „terfelita” in presa datorita unor oameni care din pacate se identifica cu ea, dar nu pot si nu trebuie sa fie reprezentativi pentru specificul acestei institutii (cei care reprezinta cu adevarat institutia sunt cei care isi vad de treaba si nu sunt subiect de scandal in presa, sunt cei pe care nu-i stie nimeni, care fac ca politica de sanatate publica in judet sa fie realizata cat mai bine, achitandu-se de atributiile care le au.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției