Soprana Paula Iancic, absolventă a Liceului de Arte Sabin Drăgoi din Arad și a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, a câștigat Marele Trofeu Regele Mihai I”, în cadrul celei de-a treia ediții a prestigioasei L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition.

Fosta membră a Studioului de Operă de la Bayerischen Staatsoper, Paula Iancic este colaboratoare a operelor din Cluj, Iași și Timișoara, a Orchestrei de Stat București, a Filarmonicii de Stat Arad sau a Filarmonicii din Cluj-Napoca.

Paula Iancic a convins juriul cântând È strano, aria Violettei din actul I din La Traviata de Verdi, rolul care i-a adus Virginiei Zeani recunoașterea internațională. „Mă simt foarte onorată să câștig un asemenea premiu, în special cu aria care i-a adus marei soprane române prestigiul mondial. Nu știu în ce măsură acest premiu îmi va influența cariera, dar consider că lucrurile se așează cum trebuie și când trebuie, în special atunci când muncești și te dăruiești meseriei pe care o iubești“, a declarat Paula Iancic pentru Glasul Aradului.

Paula a avut numeroase colaborări cu Filarmonica de Stat din Arad, însă în momentul de față nu știe când va fi următorul proiect. „Nu știu când voi mai avea posibilitatea să concertez acasă, la Arad, unde de fiecare dată o fac cu onoare și cu mult, mult drag. În data de 9 iunie voi avea însă un nou debut la Opera din Timișoara cu rolul Liu, din opera Turandot de Puccini“, ne dezvăluie soprana născută la Arad.

Laureații L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition vor cânta la Cluj Napoca, alături de una dintre sopranele de referință ale operei internaționale, ovaționată pe toate scenele lumii pentru marile roluri din repertoriul liric, conform stirile Transilvaniei.ro. Nelly Miricioiu, un „rar fenomen vocal al acestui secol” – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden Royal Opera House, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, a fost aplaudată alături de marile voci ale operei mondiale, de la José Carreras sau José Cura, la Plácido Domingo sau Alfredo Kraus.

Dirijorul acestei ediții este Vladimir Lungu, fostul maestru al Corului Academic al Filarmonicii de Stat din Arad.

Recomandările redacției