Soprana arădeană Sorina Munteanu, spectacol de Crăciun într-una dintre cele mai renumite săli de concerte din lume

0
1449

Prim solistă a Operei Naţionale din Bucureşti încă din anul 2003 şi considerată cea mai bună solistă de operă a României în 2010, Silvia Sorina Munteanu deţine capul de afiş al mai multor spectacole organizate atât în ţară, cât şi în întreaga lume. După ce a susţinut un concert chiar acasă, la Arad, în data de 20 decembrie la Biserica Catolică din Centru, de Advent alături de lect. univ. dr. Silviana Cîrdu la orgă şi prof. Corina Ardelean la flaut, Silvia Sorina Munteanu a cântat în cea de-a doua zi de Crăciun la Concertgebouw din Amsterdam, în cadrul Concertului de Crăciun.

Datorită acusticii sale apreciate, Concertgebouw este considerată una dintre cele mai importante și frumoase săli de concerte din lume, alături de  Symphony Hall din Boston și Musikverein din Viena. Astăzi, aproximativ nouă sute de concerte și alte evenimente pe an au loc în Concertgebouw, pentru un public de peste 700.000, ceea ce o face probabil, una dintre cele mai vizitate săli de concerte din lume.

Silvia Sorina Munteanu, posesoare a unei voci versatile, de tip Falcon (o voce extrem de rară, situată între sopran și mezzo) s-a afirmat ca soprană dramatică pe plan internațional și ca soprană și mezzosoprană pe plan naţional. Soprana din Arad a avut un program extrem de ocupat la sfârşitul anului trecut: a cântat la Opera Naţională Bucureşti, în rolul Amneris din opera Aida de Verdi, pe data de 1 noiembrie; tot aici, pe 12 octombrie a jucat Santuzza din opera Cavalleria Rusticana de Mascagni, iar de Ziua Naţională a României a fost prezentă în Concertul de Gală al Operei Naționale din Bucureşti.

Nici anul 2020 nu se anunţă unul prea lejer pentru concitadina noastră: în zilele de 9 şi 10 ianuarie va cânta „Clopotele“, simfonia considerată de către Serghei Rachmaninov, compozitorul ei, ca fiind cea mai bună operă a sa. Este o lucrare extrem de pretenţioasă şi foarte rar cântată, pe care publicul bucureștean va avea ocazia să o audieze pe scena Ateneului Român, interpretată de ansamblurile Filarmonicii George Enescu; pe 14, 15 şi 16 ianuarie, în onoarea  Zilei Culturii Române va susţine o serie de concerte -recital de muzică și poezie românească, alături de talentata pianistă, conf. univ. dr. Viorela Ciucur şi de marea noastră actriță, Lamia Beligan în mai multe orașe din ţară. Apoi, arădenii o vor putea asculta pe Silvia Sorina Munteanu în data de 21 februarie, în Missa în do minor de L. van Beethoven la Filarmonica de Stat din Arad, eveniment care celebrează 250 de ani de la nașterea titanului din Bonn. La București, în data de 29 februarie va susţine rolul Principesei Eboli din opera Don Carlo de Verdi,  pe scena Operei Naţionale, unde pe 25 martie o vom regăsi în rolul Ameliei, din opera Bal Mascat de Giuseppe Verdi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.