festivalulFestivalul „Manifest pentru sănătatea pământului” va ajunge în judeţul Arad, în perioada 1-4 august, când vor fi organizate spectacole în trei oraşe şi o comună, printre invitaţii speciali numărându-se soprana Felicia Filip şi Andrei Păunescu.
Conform organizatorilor, timp de patru zile, județul Arad va deveni o zonă liberă de indiferență, care își pro­pune să responsabilizeze tânăra gene­rație cu privire la rolul fiecăruia dintre noi în păstrarea unui mediu sănătos, plasarea ecologiei în prim-planul preocupărilor şi combaterea indiferenței față de flagelul secolului XXI, drogurile.
Festivalul va cuprinde spectacole, dezbateri, ateliere de creaţie şi un carnaval ECO, în oraşele Arad, Nădlac, Curtici şi comuna Şiria. Nădlacul a fost ales pentru că este una dintre porţile de intrare în ţară dinspre Europa, Curticiul pentru că aici funcţionează unul dintre cele mai mari complexe agronomice din ţară, iar comuna Şiria este reprezentantivă pentru traseul „Drumul Vinului” şi se doreşte a fi promovată alături de patrimonial cultural pe care îl deţine.
În cele patru localităţi vor avea loc spectacole susţinute de soprana Felicia Filip, Andrei Păunescu & Trupa „Totuși”, solista Gloria Melu  cunoscută din serialul „Pariu cu viața”, formația Timpuri Noi, Philip, Cornel Diaconu (regizorul filmului Te salut generație-n blugi) şi Ansamblul folcloric „Doina Oltului”.
La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, o sută de copii de pe Valea Timocului vor fi invitaţii acestui eveniment, iar pe lângă participarea la program aceştia vor putea să facă un tur al judeţului Arad şi să înveţe limba română.
Festivalul va pune accent pe încurajarea inițiativei ecologiste din România și se doreşte ca evenimentul să devină o amplă campanie de educaţie și acţiune ecologistă. „Festivalul «Ma­nifest pentru sănatatea pământului» este un eveniment cultural- artistic oferit de  Consiliul Județean şi Centrul Cultural Judeţean Arad tuturor locuitorilor din județul Arad care au în comun dragostea pentru natură, prețuirea valorilor și preocuparea pentru viitorul planetei”, a precizat Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.
(Ş.M.)

Recomandările redacției