zileleZilele Aradului, ediţia 2013, se vor încheia în acest sfârşit de săptămână când sunt programate mai multe concerte în aer liber dar şi Festivalul Cătla­nelor, precum şi o sesiune de co­mu­nicări şi o expoziţie.
Astfel, vineri, de la ora 10.00, Pa­latul Administrativ va găzdui conferinţa „Centenarele Aradului” în care vor fi pre­zentate comunicări despre istoria Palatului Cultural la împlinirea unui secol de la inaugurare precum şi despre prima linie de cale ferată electrificată din această parte a ţării, de la a cărei dare în folosinţă se împlinesc 100 de ani. De la ora 18.00, la Galeria de Artă Delta este programat vernisajul expoziţiei „Aradul văzut prin ochii artiştilor euro­peni”, care va cuprinde lucrări de pictură, grafică şi sculptură realizate în cadrul atelierelor de creaţie de la Zilele Aradului. Tot vineri, de la ora 19.00, va fi făcută prezen­tarea echipajelor participante la Raliul Aradului. De la ora 20.00 la Ştrandul Neptun va avea loc concertul  susţinut de Filarmonica Arad&Cezar the Voice.
Sâmbătă, de la ora 10.00 va debuta concursul de canotaj pe râul Mureş la care va participa şi Ivan Patzaikin.
De la ora 19.00 la Ştrandul Neptun va avea loc concertul de muzică uşoară cu Petru Călinescu, Lora, Cabron, Sore, Grasu XXL şi Holograf.
Duminică, de la ora 10.00, la Ştrandul Neptun va avea loc Festivalul Cătla­nelor, după care, la ora 18.00 este programat spectacolul folcloric ca va în­cheia Zilele Aradului. Spectacolul va fi susţinut de orchestra Rapsozii Zărandului şi soliştii Sava Negrean Brudaşcu, Mariana Deac, Adrian Stanca, Cornelia Căpraru Roman, Tiberiu Crişan, Malvina Nagy, Ionuţ Langa, Daniela Dudaş şi Aura Bonchiş. Duminică, la ora 16.00, pe platoul din faţa Palatului Administrativ va avea loc festivitatea de premiere la Raliul Aradului.
De asemenea, vineri, sâmbătă şi duminică, arădenii mai pot vizita Târgul Estival, între orele 10.00 – 22.00, pe Bulevardul Revoluţiei între Teatrul Clasic şi Primăria Arad, expoziţia de motoare, auto şi biciclete, între orele 10.00 şi 22.00, în Piaţa Avram Iancu, şi expoziţia foto pe Platoul Primăriei Arad.
Între orele 10.00-22.00 în parcul copiilor „Aventura voinicilor” din zona Sălii Polivalente va funcţiona un parc de distracţii pentru copii.
(Ş.M.)

Recomandările redacției