Sorin Blejnar, achitat în dosarul „Motorina”

0
496

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat pe fostul conducător al Agenției Naționale de Administrare Fiscală în dosarul „Motorina”, în care era acuzat de complicitate la evaziune fiscală și sprijin acordat unei grupări infracționale organizate, potrivit digi24.

Sorin Blejnar fusese condamnat la 5 ani de închisoare în primă instanță.

În același dosar, omul de afaceri Radu Nemeș a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare, iar soția sa, Diana Nemeș, a fost achitată, după ce, în primă instanță, aceasta primise o condamnare la 7 ani de închisoare.

Sorin Blejnar era acuzat că ar fi sprijinit gruparea condusă de soții Nemeș și 90.000 de tone de motorină ar fi fost tranzacționate fără ca statul să încaseze bani.

Trebuie spuse că în dosar au fost trimise în judecată, în total, 17 persoane fizice și șase persoane juridice.

În 1 august 2012, procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Brașov au dispus începerea urmăririi penale față de Sorin Blejnar și Codruț Marta, pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală. Dosarul a ajuns în judecată la 7 septembrie, iar, în 4 decembrie 2012, Tribunalul Brașov a retrimis dosarul la DIICOT pentru refacerea urmăririi penale.

După ce procurorii au făcut recurs, în aprilie 2013, Curtea de Apel Brașov a decis că retrimiterea dosarului la DIICOT nu este necesară, iar Tribunalul Brașov poate începe judecarea dosarului.

Curtea de Apel București a decis în iunie 2016 ca Sorin Blejnar să fie condamnat la cinci ani de închisoare, Radu Nemeș la nouă ani de închisoare, iar Diana Nemeș la șapte ani.

Decizia ÎCCJ de azi este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.