botisPrezent de un deceniu în lumea fotbalului maghiar, fundașul arădean Sorin Botiș a făcut o avancronică a așteptatului meci dintre Ungaria și România.
Ex-utistul legitimat la Elore Bekescsaba avertizează că vecinii au mulți jucători în străinătate, suficient să puncteze la capitolul experiență internațională și, cu toate că lipsește căpitanul Gera, îi au ca atu-uri pe ofensivii Dzudzak și Szalai.
„Nu stau însă strălucit în apărare, în special în zona fundaşilor centrali. Nu sunt foarte rapizi, se mişcă greoi şi pot fi depăşiţi relativ uşor pe viteză şi pe combinaţii. Nu le convine să fie presaţi”, a indicat Botiș, citat de gsp.ro. Fotbalistul crescut de Francisc Tisza știe că Ungaria are jucători ambiţioşi și arţăgoşi, iar un meci contra României oferă mereu o motivaţie în plus. „Nu au însă fotbalişti de speriat şi le putem dejuca organizarea cu o prestaţie inteligentă şi cu calm. Ar fi bine însă să nu ne ducem peste ei din minutul unu. Să avem un pic de răbdare, să-i lăsăm să se consume, fiindcă îi putem prinde pe contre. Vor veni, sigur, cu entuziasm ca să bată, au neapărat nevoie de trei puncte pentru a ne lua faţa, aşa că, pentru ei, există riscul preci­pitării. Aşa îi putem domina!”, a opinat pletosul apărător.
Garda sus, chiar dacă e fără spectatori!
UEFA a decis că meciul de pe 22 martie se va juca fără spectatori, după ce maghiarii au scandat anitsemit într-o confruntare amicală cu Israelul, de anul trecut. Totuși, e de așteptat ca în jurul arenei să existe manifestări organizate, cel puțin din partea maghiară. „Deocamdată, în Ungaria nu se vorbeşte prea mult de partidă, dar în zilele următoare cu siguranţă va începe presiunea. Interesant e că la ultimul Fe­rencvaros – Ujpest s-au înfrăţit cele două galerii, altfel rivale, şi au scandat sloganuri împotriva României. Presupun că pregătesc ceva împreună şi pentru jocul de vineri. Sper să nu iasă cu bătăi şi cu geamuri sparte, ca în 1998. S-au spart autobuze, microbuze, am scăpat ieftin atunci. Venisem de la Arad să văd partida”, şi-a amintit „Sore”.
Ungaria – România se joacă vineri, de la 21, 30, și e în direct pe TVR1.
Cinci arădeni la două echipe
În martie 2012, sunt cinci fotbaliști români în prima ligă maghiară. Lista o deschide ex-utistul Claudiu Pascariu, coleg la Honved cu Sergiu Moga și Sebastian Remeș. La Gyor și Ferencvaros sunt două foste mari speranțe ale României – Onișor Nicorec respectiv Andrei Ionescu. Iar la Bekescsaba, alături de Botiș sunt foștii utiști Varga, Leucuța și Calvin.

Recomandările redacției