botisCrescut de Francisc Tisza la Romvest, Sorin Botiș și-a petrecut primul an ca senior la Motorul, echipa care încălzea atmosfera în Aradul Nou la sfârșit de săptămână. După cinci ani la UTA, un an la Tiraspol și exact un deceniu petrecut în Ungaria, puternicul apărător, ajuns acum la 35 de ani, a jucat pe vechiul stadion arădean și a ascultat indicațiile aceluiași Feri Tisza.
„Chiar pot să spun că m-am întors la origini. Sunt acasă, tot cu nea Feri antrenor, și îmi amintesc de primul meu an de seniorat trăit pe arena Motorul. Revin cu spe­ranțe că voi pune și eu umărul la proiectul acesta, mă bucur că am fost solicitat și că acum sunt aici”, au fost primele cuvinte ale lui Sorin Botiș la întoarcerea acasă.
Campion în Moldova cu Sheriff Tiraspol și în Ungaria cu Ferencvaros Budapesta, Botiș se arată încrezător în noua echipă a Aradului, pornită la ini­țiativa lui Marius Țucudean și Alexandru Meszar. „E un proiect de viitor pentru fotbalul arădean, pentru copiii din Arad. E echipa unde se poate lucra, cine vrea să ajungă fotbalist are toate condițiile și are la dispoziție un staff tehnic competent”, a comentat fotbalistul în al cărui CV mai figurează Zalaegerszeg FC, Honved Budapesta și Elore Bekescsaba.
Varianta preluării UTA-ei de către Țucudean pare îndepărtată după ce Giovanni Catanzaritti și Adrian Marțian lasă impresia, în ultimele zile, că-și vor păstra pozițiile. Așa că UTA Bătrâna Doamnă va merge pe drumul ei, propunându-și să urce pas cu pas, din Liga a IV-a, unde Comitetul Executiv al AJF               i-a acordat locul UTA-ei II. „Eu nu știu dacă se mai păstrează speranțe cu privire la UTA în liga secundă. Spe­ranțe am să pot să ajut aici, să-mi continui și eu cariera și să facem o treabă bună împreună”, a comentat Sorin Botiș.
Pe aceeași linie cu experimentatul apărător a fost și atacantul Flavius Pavel. „Obiectvul e îndrăzneț. Eu sper să prindă, să adunăm cât mai multă lume în tribune și să crească copiii pe lângă noi”, a zis fotbalistul de 32 de ani. Pavel le-a cerut și scuze celor de la Progresul Pecica, unde-și dăduse inițial acordul să evolueze în viitorul sezon.

Recomandările redacției