castigatoriCrosul şi Semimaratonul judeţului Arad au adunat în acest an la start aproape 2.000 de participanţi. La semimaraton, desfăşurat pe distanţa de 21.097 kilometri, au alergat 124 de atleţi, podiumul fiind ocupat de Sorin Mîneran (timp 01:10:34), legitimat la CSM Arad, urmat de fratele mai mare, Constantin Mîneran (01:11:41), de la CS Universitatea Timişoara şi Gabriel Gorun (01:14:32). Învingătorul nu e la prima performanţă din acest an, atletul în vârstă de 23 de ani clasându-se pe trei atât la Semimaratonul Internaţional al Clujului (timp 1:09:30), unde a fost depăşit de un sportiv din Kenya şi unul din Republica Moldova cât şi la Supermaratonul Bekescsaba – Arad – Bekescsaba (1:09:50).
„Semimaratonul Aradului a fost frumos, dar căldura mi-a pus ceva probleme. Sunt mulţumit de cursa făcută şi de timpul obţinut, recordul meu personal fiind 1:07:00. Păcat că nu au mai fost premii în bani, la fel ca anul trecut, când pentru primul loc s-au acordat 10 milioane. În acest an am primit doar diplomă, medalie, cupă şi câteva produse. Atletismul trebuie promovat mai mult, pentru că Aradul are tradiţie şi potenţial. Să nu se înţeleagă că eu am alergat pentru bani, dar vreau să trag un semnal de alarmă, pentru că sunt mulţi copii şi tineri care au nevoie să fie încurajaţi şi sprijiniţi. Fără susţinere financiară nu se mai poate face performanţă, mai ales când ajungi la un anumit nivel”, ne-a declarat câştigătorul arădean.
Sorin Mîneran aleargă semifond şi fond, pe distanţe de 5.000, 10.000. de metri şi 21 km. şi face atletism de performanţă de opt ani. Se ocupă şi de pregătirea unor tineri atleţi arădeni, cu vârste între 14 şi 18 ani.
Pentru el urmează cele mai importante competiţii din acest an, Campionatele Naţionale din 10 august, de la Bucureşti, unde va alerga pe distanţa de 10.000. de metri şi Semimaratonul României, programat în septembrie, la Oradea.
„La ambele vreau să obţin o medalie. Nu va fi deloc uşor, am nevoie de un cantonament la munte. Nu mă pot pregăti doar la Arad, mai ales că se anunţă călduri mari în perioada următoare. Am vorbit cu domnul director şi sper să plec într-un stagiu la Piatra Arsă. Talentat şi ambiţios sunt, iar cu o pregătire bună de ce nu aş ajunge şi eu la Jocurile Olimpice?”, sună provocarea pe care şi-o lansează atletul.
(S.A.)

Recomandările redacției