În încercarea de a rezolva problema trecerii staţiei de sortare a gunoiului la RECONS, primarul Gheorghe Falcă a convocat o şedinţă de îndată a CLM, pentru miercuri, de la ora 9,00. Se vor supune la vot delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor municipale în Stația de Sortare Arad prin gestiune directă către S.C. RECONS S.A.precum şi darea în administrare a bunurilor din componenţa staţiei de sortare. Iată care sunt acestea: Stație sortare materiale reciclabile din masa de deșeuri urbane,

inclusiv instalație și utilaje- 3.988.083,27 lei; Cântar cu basculă 30 tone cu afișare electronică a greutății- 81.990,28 lei; Presă de balotat PC 61015- 113.910,16 lei; Motostivuitor 2 tone- 51.635,00 lei. Deasemenea, se va supune la vot tariful de sortare în cuantum de 81,53 lei/tonă cu TVA.

Vor fi supuse aprobării studiul de oportunitate pentru stabilirea modalității de gestiune a activității de sortare a deșeurilor reciclabile în Stația de Sortare Arad şi Caietul de sarcini.

Durata gestiunii directe este de maxim 3 ani de la data semnării contractului de servicii în baza hotărârii adoptate de Consiliul Local al Municipiului Arad și încetează de drept în momentul în care va începe activitatea operatorul desemnat câștigator al contractului de delegare prin concesiune ( gestiune operatoră) urmare a organizării unei proceduri competitive.

Pe ordinea de zi a şedinţei mai figurează completarea art. 2 al Hotărârii nr. 21/2010 a Consiliului Local al Municipiului Arad cu

privire la unele măsuri de organizare a reprezentării Municipiului Arad în Consiliul Director al Fundaţiei Universitare „Vasile Goldiş” din Arad, care prevede că “În cazul absenţei domnului Gheorghe FALCĂ, Primarul Municipiului Arad sau în situaţia imposibilităţii exercitării mandatului, atribuţiile de reprezentare a Municipiului Arad în Consiliul Director al Fundaţiei Universitare „Vasile Goldiş” din Arad vor fi îndeplinite de către domnul Laurenţiu Călin BIBARŢ, viceprimar al Municipiului Arad”.

Recomandările redacției