Șosele însângerate – S-au înregistrat mai puține accidente grave, dar numărul morților s-a dublat

0
735

Este cunoscut deja faptul că România este pe primul loc în UE într-un top al celor mai multe decese înregistrate în urma accidentelor rutiere. Cu toate acestea, indicatorii arată un trend descendent la nivel național în ceea ce privește numărul accidentelor grave și implicit al victimelor.
Și la nivelul județului Arad a scăzut numărul accidentelor grave comparativ cu cele produse anul trecut, iar persoanele rănite grav sunt aproape de două ori mai puține. Însă viețile curmate de aceste accidente sunt aproape de două ori mai multe decât în prima perioadă a anului 2018.
Potrivit unui raport remis de IPJ Arad ziarului nostru, în primele patru luni ale
anului 2019 au fost înregistrate 49 de accidente rutiere grave, din care au rezultat 20 de persoane decedate și 38 de persoane rănite grav. În perioada similară a anului trecut au fost înregistrate 54 de accidente grave, din care au rezultat 12 persoane decedate și 61 de persoane rănite grav. Astfel, per total, numărul persoanelor implicate în accidente (rănite grav sau decedate) a scăzut cu 15 victime.
Situația la nivel național
„În primele patru luni ale anului, în urma activităților de prevenire și combatere desfășurate de Poliția Română, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori. De asemenea, a crescut gradul de siguranță rutieră – mai puține accidente, mai puține victime. Siguranța rutieră este o prioritate pentru Poliția Română, rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști fiind vizibile în scăderi la toți indicatorii.
Astfel, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 4,9%, al persoanelor decedate cu 6,2%, iar al răniților grav cu 5,4%. Acțiunile polițiștilor vor continua prin activități preventive, operative și de investigare, pentru siguranța cetățenilor și liniștea comunităților”, se arată într-o informare a Poliției Române. În România mor în urma accidentelor rutiere mai mulți oameni decât oriunde în UE, mai mulți chiar și decât în cataclisme naturale.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.