Șoselele morții – Zeci de persoane și-au pierdut viața în accidente produse în județ

0
326

Bilanțul accidentelor mortale petrecute în județul Arad este îngrijorător, însă nici la nivel național situația nu se prezintă mai bine. România este pe primul loc în Uniunea Eurpeană la numărul persoanelor decedate în accidente rutiere. Zeci de oameni au murit în accidente produse pe drumurile naționale și județene din Arad, în decursul anului trecut.
Tânărul care a intrat cu mașina într-o căruță și s-a răsturnat în afara șoselei, a decedat la spital. Grațian Vrăbieș avea 22 de ani. În 22 decembrie 2019, în jurul orelor 20:10, un tâ­năr de 22 de ani din Șimand, a condus un autoturism pe DJ709B, pe direcția Curtici – Ma­cea. La km 19 + 400 m, s-a angajat în depășirea regulamentară a autovehiculului din fața sa, moment în care s-a lovit frontal de un atelaj hipo care circula pe contrasens. Toate acestea s-au întâmplat pentru că atelajul nu a fost echipat cu elemente fluorescent-reflectorizante sau dotat cu lumini de semnalizare, condus de un bărbat de 38 de ani din Curtici. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, rănirea ușoară a conducătorului căruței și decesul calului.
Un accident rutier a avut loc în data de 19 decembrie, la ieșire din Conop spre Bârzava, pe DN7. Un bărbat de 36 ani, din Arad, a condus un autoturism pe DN7, din direcția Arad – Deva, în afara localității Conop, fiind singur în autoturism. Fără a se asigura corespunzător, conducătorul auto a pătruns pe contrasens și s-a angajat în depășirea unei autoutilitare, cu toate că din sens opus se apropia un autoturism condus de un bărbat de 43 ani, din Pecica, cu care a intrat în coliziune frontală. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto responsabil de eveniment și rănirea gravă a bărbatului de 43 de ani.
Un eveniment rutier grav a avut loc în data de 13 noiembrie 2019, la ieșire din Arad, spre Șofronea. Un arădean a condus un autoturism pe DJ709B, sens de mers Șofronea către Arad, iar într-o curbă ușoară la dreapta a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus din sens opus. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a celor doi conducători auto, cel responsabil de producerea accidentului decedând ulterior la spital.
În 23 octombrie 2019, un bărbat de 67 de ani, din Șagu, a condus un autoturism pe DJ 682 A în afara localitătii Șagu, la 500 m de la coborâre pasaj peste autostradă, sens de mers Șagu-Cruceni, unde a surprins și accidentat grav un bărbat de 47 de ani, din Șagu, care, în calitate de pieton se deplasa pe marginea păr­ții carosabile în același sens de mers. În urma evenimentului, pietonul a fost accidentat grav, fiind transportat la Unitatea de Primire Urgen­țe a Spitalului Județean Arad, unde a decedat în urma rănilor suferite.
În data de 13 septembrie 2019, un autoturism și un camion au intrat în coliziune, între Șimand și Nădab. Din primele cercetări asupra modului în care s-a desfășurat accidentul, polițiștii au ajuns la concluzia că, în jurul orei 13:15, un bărbat de 74 ani, din Arad, a condus un autoturism pe Calea Aradului din localitatea Nădab. La intersecția cu DN79, nu a acordat prioritate de trecere unui autocamion în cuplu cu semiremorcă care de deplasa dinspre Arad spre Oradea (condus de un bărbat de 34 de ani, din Pilu). În urma evenimentului rutier a rezultat decesul bărbatului de 74 ani.
Un înfiorător accident a avut loc în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2019, pe DN7. În jurul orelor 23:25, un bărbat de 44 de ani din Arad, a condus un autoturism pe DN 7, dinspre Deva înspre Arad, pe raza localității Odvoș, iar într-o curbă periculoasă la stânga, din cauza consumului de alcool (0,84 mg/l alcool pur în aerul exiprat) și a vitezei excesive și neadaptate condițiilor de drum a pierdut controlul asupra autoturismului și a ieșit de pe partea carosabilă, oprindu-se într-un imobil de pe marginea drumului. În urma evenimentului a rezultat decesul pasagerei din față, în vârstă de 36 de ani, rănirea conducătorului auto și a doi minori de 3 și 6 ani.
În data de 24 iulie 2019, în jurul orelor 21.30, un bărbat de 58 de ani din Mocrea, a condus o bicicletă pe o stradă laterală din localitate și ajungând în centrul localității, lângă Biserica Ortodoxă a pătruns pe carosabil și nu a acordat prioritate de trecere unui tânăr de 26 de ani care conducea o motocicletă din direcția Târnova înspre Ineu. În urma evenimentului a rezultat decesul biciclistului.
Un copil de 9 ani și-a pierdut viața
Un accident rutier tragic a avut loc la ieșire din localitatea Beliu înspre Bocsig, în 20 iulie 2019. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că un bărbat de 33 de ani, din județul Bihor a condus un autoturism, din direcția Bocsig înspre Beliu, iar într-o curbă ușoară la dreapta nu a adaptat viteza și a trecut pe sensul opus de mers, intrând în coliziune laterală cu un autotren. În urma evenimentului a rezultat decesul unui minor de 9 ani și rănirea ușoară a altor două persoane, toți pasageri în autoturism. În autoturism se afla o familie – un bărbat de 34 de ani, o femeie de 29 de ani și doi copii, de 12 respectiv 9 ani.
În data de 24 iunie, un bărbat de 47 de ani, din Zimandul Nou, în timp ce conducea o autoutilitară de gunoi pe o stradă din comuna Livada, a efectuat manevra de mers înapoi peste o grămadă de nisip, moment în care un bărbat de 29 de ani, din Arad, aflat pe oblonul din spate al autovehiculului, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut, autoutilitara trecând cu roțile din stânga spate peste el și accidentându-l mortal pe tânărul de 29 de ani.
Tot în data de 24 iunie 2019, un grav accident frontal a avut loc pe DN 7 în zona localității Milova. Au fost implicate două autoca­- mioane și un autoturism. În urma impactului, au rezultat două victime, care erau încarcerate în autoturism. Un bărbat, șoferul autoturismului era inconștient și a fost preluat de elicopterul SMURD. Cealaltă victimă este o femeie, conștientă, care a fost preluată de ambulanța SAJ de la Lipova. Din nefericire, bărbatul a fost declarat decedat, după ce manevrele de ressucitare nu au reușit să-l readucă la viață.
În noaptea de 10 spre 11 iunie 2019, un tânăr și-a pierdut viața, după ce a traversat prin loc nepermis strada. În jurul orei 23:20, un bărbat de 30 de ani, din Arad, era la volanul autoturismului său și se deplasa pe strada Tiberiu. La intersecția cu strada Lăcrămioarelor a accidentat grav un tânăr în vârstă de doar 16 ani, din Arad. Acesta, în calitate de pieton, a trecut prin loc nepermis și în fugă strada și a fost lovit din plin de conducătorul auto.
25 mai, zi fatidică
În data de 25 mai 2019, un bărbat de 51 de ani, din Pecica, a condus un autoturism pe DJ 682, în localitatea Satu Mare, comuna Secusigiu, dinspre Arad spre Periam, iar în dreptul unui imobil a surprins și accidentat mortal o femeie de 67 de ani, care se deplasa in aceeași direcție de mers pe bicicletă. În eveniment a mai fost implicat încă un pieton, care se deplasa pe marginea drumului. A fost solicitat elicopterul SMURD.
Tot în 25 mai, în jurul orelor 12:30, un autoturism a lovit o persoană care se deplasa pe bicicletă în apropierea Morii cu Noroc. Un bărbat de 25 de ani, din Ineu, a condus un autoturism pe DJ 792, în afara localității Ineu, iar la efectuarea unei manevre de depășire a pierdut controlul asupra autoturismul, accidentând grav un biciclist de 72 de ani, din Ineu, care se deplasa pe același sens de mers. În urma verificărilor s-a constatat că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma leziunilor suferite, biciclistul a decedat la spital.
Un biciclist a fost decapitat
Tot în 25 mai, în jurul orelor 13:45, un biciclist a fost decapitat. Un arădean de 31 de ani a condus un autoturism pe DJ 682C, sensul de mers Vladimirescu – Horia, iar la un moment dat a efectuat o manevră de depășire, nepăstrând o distanță laterală suficientă accidentând mortal un biciclist de 46 de ani, din Vla­- dimirescu. În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o valoare de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma impactului, unul dintre bicicliști s-a ales cu politraumatisme, pe când, cel de-al doilea a sfârșit decapitat.
În seara de 20 aprilie 2019, un accident mortal a avut loc între Șimand și Chișineu-Criș. Un tânăr de 22 de ani, din Sintea Mare, a condus un autoturism pe DN 79 dinspre Arad spre Oradea. La km. 34+100 m, a pierdut controlul direcției de mers, intrând în balans; a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în colizi­une cu o autoutilitară în cuplu cu semiremorcă, condusă de un cetățean sârb de de 33 ani. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul tânărului, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tânărul nu a răspuns manevrelor de resuscitare.
În data de 28 martie 2019, un bărbat și-a pierdut viața într-un accident rutier, între Nădlac și Pecica. Este vorba despre Nicolae Popovici, patronul firmei Intermed Utilaj SRL. Încă există suspiciuni că accidentul ar fi fost de fapt, sinucidere. Accidentul s-a produs între un camion de tip autobasculantă și un autoturism de teren. În jurul orei 10.00, un bărbat de 64 de ani, din Arad, a condus un autoturism pe DN 7, dinspre Nădlac spre Pecica. Într-o curbă ușoară a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară condusă regulamentar din sens opus de un bărbat de 42 de ani din Pecica. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul bărbatului de 64 de ani.
În data de 27 februarie 2019, un bărbat care se deplasa pe bicicletă pe strada Banu Mărăcine a fost lovit de un autoturism. A decedat după câteva zile la spital. Bărbatul de 79 de ani, care în timp ce se deplasa pe bicicletă pe strada Banu Mărăcine, a fost lovit de un autoturism Mercedes, a murit la spital. Bărbatul a fost lovit în plin de un autoturism pe pista pentru bicicliști. Acesta a primit îngrijiri medicale la fața locului, după care a fost transportat la spital. Martorii nu au sesizat detaliile întâmplării acestui accident, relatând că au văzut doar bicicleta zburând prin aer.
În 21 februarie 2019, un bărbat de 61 de ani, din Timișoara, a condus un autoturism pe DN79 și în momentul efectuării unei depășiri a intrat în coliziune cu un autocamion care se deplasa din sens opus, condus de un bărbat din județul Argeș, apoi în coliziune laterală cu un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din Chișineu-Criș și apoi într-o altă coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat din Sântana. În urma evenimentului rutier, a rezultat decesul conducătorului din Sântana, în vârsta de 29 de ani și rănirea ușoară a șoferului vinovat și a bărbatului din Chişineu-Criş, în vârsta de 36 de ani.
Accident cu un mort și 12 răniți
În 22 ianuarie, un microbuz în care se găseau 13 persoane și care se deplasa pe raza localității Lipova a intrat în coliziune cu remorca unui autotren care a derapat. A decedat șoferul microbuzului, existând încă o persoană încarcerată „În această dimineață, în jurul orei 5.50, un bărbat de 34 de ani, din județul Hunedoara, a condus un autocamion în cuplu cu semiremorca pe DN 7, dinspre Arad înspre Deva, iar din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, semiremorca a derapat în curbă, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un microbuz condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 68 de ani, din Arad. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului microbuzului si rănirea gravă a unui pasager, precum și rănirea ușoară a 11 pasageri”, a precizat agent șef adjunct Claudia Iuga, ofițer de presă al IPJ Arad.
În 12 ianuarie, un bărbat de 62 de ani din Sântana a condus un autoturism pe DJ 792C, din direcția DN79 înspre Curtici, și din cauza neadaptării vitezei la condițiile meteo a pătruns pe contrasens, unde a acroșat un autoturism condus din sens opus de un bărbat de 35 de ani din Nădab. În urma impactului, a rezultat decesul conducătorului auto de 62 de ani din Sântana. Au mai fost răniți ușor trei pasageri din autoturismul acroșat.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.