penitenciarJudecătorul de drepturi şi libertăţi a menţinut, luni, decizia prin care Rodica Mariana Belezan, agent-şef la Penitenciarul Arad, a fost arestată la domiciliu pentru 30 de zile, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au formulat contestaţie.
Soţul acesteia, în schimb, a primit o lovitură destul de grea. Procuror Camelia Miculescu Ungur, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, ne declară: „Faţă de inculpatul Doru Mihai Belezan, care iniţial urma să fie cercetat în stare de libertate, judecătorul, în urma contestaţiei depuse de noi, a hotărât ca acesta să fie arestat preventiv, pentru 30 de zile”.
Iniţial, după ce procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, pe numele bărbatului nu s-a luat nicio o măsură, iar soţia sa a fost arestată la domiciliu.
Eduard Magold, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Arad, ne-a declarat că, momentan, „nu s-a primit nici o înştiinţare oficială de la instanţă faţă de decizia luată de judecători în ceea ce îi priveşte pe angajaţii noştri. Dacă vom afla că aceştia sunt arestaţi – indiferent că este vorba de arest preventiv sau la domiciliu – se va lua măsura suspendării din funcţie a celor doi, până la o soluţie definitivă”.
Reamintim că din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că Rodica Belezan a pretins de la o martoră denunţătoare 2000 de euro, susţinând că are influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă deţinuţilor, pentru a-i acorda fiului martorei denunţătoare, încarcerat în Penitenciarul Arad, dreptul de muncă. Soţul ei, comisar şef de penitenciare, împuternicit şef serviciu siguranţă în cadrul Penitenciarului Arad, a pretins de la martoră aceeaşi sumă, pentru a aviza favorabil şi a interveni asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă al deţinuţilor, comisie din care făcea parte şi acesta, în vederea acordării dreptului la muncă fiului martorei denunţătoare, încarcerat în Penitenciarul Arad.

Recomandările redacției