În urmă cu puțin timp s-a încheiat tragerea la sorți a grupelor Campionatului Mondial de fotbal, care va avea loc în Qatar între 21 noiembrie și 18 decembrie. Cele 32 de participante au fost împărțite în 8 grupe, urmând a se califica mai departe în faza eliminatorie primele două clasate din fiecare grupă.

De departe, cel mai interesant meci duel al grupelor, va fi cel dintre Spania și Germania, echipe care ambele fac parte din Grupa E. O altă înfruntare va trezi un interes foarte mare cu siguranță, deși mai mult din rațiuni geopolitice: Iranul și Statele Unite vor fi „colege“ în Grupa B. În sfârșit, în ceea ce privește meciul de deschidere, acesta nu va fi unul foarte spectaculos. Pe 21 noiembrie, echipa țării gazdă va întâlni Ecuadorul.

De menționat și faptul că trei locuri nu-și cunosc încă ocupanta finală. Au rămas de disputat trei baraje, două în zona intercontinentală și unul în zona europeană, baraje care vor avea loc în luna iunie. Însă câștigătoarele acestor meciuri sau turnee play-off au deja fixat la rândul lor locul în grupele turneului final. Iată cum arată componența acestora:

GRUPA A

 1. Qatar
 2. Ecuador
 3. Senegal
 4. Țările de Jos

GRUPA B

 1. Anglia
 2. Iran
 3. Statele Unite ale Americii
 4. Țara Galilor/ Scoția / Ucraina

GRUPA C

 1. Argentina
 2. Arabia Saudită
 3. Mexic
 4. Polonia

GRUPA D

 1. Franța
 2. Emiratele Arabe Unite / Australia / Peru
 3. Danemarca
 4. Tunisia

GRUPA E

 1. Spania
 2. Noua Zeelandă / Costa Rica
 3. Germania
 4. Japonia

GRUPA F

 1. Belgia
 2. Canada
 3. Maroc
 4. Croația

GRUPA G

 1. Brazilia
 2. Serbia
 3. Elveția
 4. Camerun

GRUPA H

 1. Portugalia
 2. Ghana
 3. Uruguay
 4. Coreea de Sud

Recomandările redacției