Sunt proteste de amploare în Spania. Transportatorii anunță o grevă pe termen nedeterminat ca urmare a scumpirii carburanților. 

Șoferii de camioane au declarat că vor continua o grevă planificată iniția pentr 12 zile „la nesfârșit” după ce o întâlnire cu ministrul spaniol al Transporturilor s-a încheiat prin respingerea unui pachet de sprijin de 1 miliard de euro (1,10 miliarde de dolari) menit să amortizeze din scumpirea carburanților, ceea ce a cauzat lipsuri în cazul unor produse. 

Ministrul Raquel Sanchez a anunțat măsurile, care includ o reducere de 0,20 euro pe litru de combustibil și un bonus de 1.200 de euro, după discuții  care s-au întins pe parcursul întregii nopți cu asociațiile de transport.

Dar, în câteva ore, Platforma pentru Apărarea Transporturilor, grupul neoficial de camionagii care a lansat greva pe 14 martie și care a fost exclus de la negocierile cu guvernul, a respins propunerea și a început să blocheze bulevardul central La Castellana din Madrid. 

Spania spune că nu va asigura măsuri tranzitorii, ci va veni cu un pachet de legi„Din păcate, vom continua greva”, a declarat liderul protestatarilor, Manuel Hernandez, reporterilor după întâlnirea cu Sanchez vineri seară.

El a spus că protestul va continua „la nesfârșit” dacă ajutorul guvernamental nu va fi implementat imediat.

„Nu mai facem bani pentru că nu ne acoperim costurile”, a spus el.

sursa: www.stiridiaspora.ro

Recomandările redacției